Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA NL2

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
570 Wyświetlenia
PCogito71

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP3$6.19:///////;CO$2.69:///////;BU$3.50:///////;SB (Hero)$5.05:///////;BB$5.21:///////;UTG2$2.87:///////;MP1$5.00:///////;MP2$5.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:s, A:c.
UTG2 calls $0.02, MP1 raises to $0.12, 4 folds, Hero raises to $0.32, 2 folds, MP1 calls $0.20.

Flop: ($0.68) 2:s, T:s, K:h (2 players)
Hero bets $0.40, MP1 raises to $1.16, Hero calls $0.76.

Turn: ($3) 9:c (2 players)
Hero checks, MP1 checks.

River: ($3) K:d (2 players)
Hero checks, MP1 bets $1.48, Hero calls $1.48.

Final Pot: $5.96.

Results follow:

MP1 shows three of a kind, kings(Qs Ks).
Hero shows two pairs, aces and kings(As Ac).

MP1 wins with three of a kind, kings(Qs Ks).

Jego Staty

Pierwsza ręka na stole i zupełnie nie wiedziałem co on reprezentuje. Gdybym rozgrywał jeszcze raz tą rękę,uderzył bym turna i na jego raise fold. A tak na river spadła nie ciekawa karta i musiałem ograniczyć się do zgadywania :f_mad:

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
jarekhell1

Wyzej pre, min 36c a nawet 40 mozna bo fish zalimpowal wczesniej. Postflop gram tak samo z tym ze na river izi fold. Gosc luzniejszy jak na ringi, zakladam ze raisuje Kx, TT 22, fd. Poki nie wiem ze bedzie w stanie zablefowac na river busted fd, o ile go raisuje, to nie calluje bo najczesciej jestes z tylu.

Odpowiedz
Cytat
Artiluck

Moim skromnym zdaniem to jest shove flop. Jako luźniejszy gracz może tu mieć sporo FD + straight drawów. As played fold river- bo poza blefami nie widzę tu łap które bijesz, no chyba, że AT czy coś koło tego sobie postanowi zabetować "for value". Preflop też wyżej- nie masz pozycji, więc niech płaci.

Stół: 2♠T♠K♥
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    52.10%   50.75%    1.35% { AsAc }
MP3    47.90%   46.55%    1.35% { KK+, TT, 22, AKs, QJs, KsJs, KsTs, KTo, QJo, AdKs, AhKs, AcKs }

Usuwając 22, z którymi niekoniecznie będzie wysoko izolował limpera, mamy 55%

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Na 100bb mozna iśc takim sposobem:

- jeśli zakładałbyś, że gośc raiseuje tight, to trzeba foldować -> chodzi mi o to, że zakładamy, że po prostu on ma lepsze ręce w raise range

- jeśli zakładasz, że on może bluffować air, to wtedy bet/call, ponieważ vs polaryzacja 3betowanie flopa oznacza izolacje. Powiedzmy, że on ma tutaj sety, KT i jakieś random bluffy na A5o/sth (jedynie przykład air, nie chodzi mi teraz o to czy on ma w range tą rekę czy nie), to max value uzyskujesz dając mu dalej bluffować

- jeśli natomiast zakładasz, że jego raise range, poza nutsami, jest raczej connected, tj. FD/KX/inne made, to w zasadzie chcesz taki range stackować :)

Osobiście, po prostu bym to stackował wtedy i to w zasadzie dość happy na KTXtt board w 3bet pocie. Mogłbym ewentualnie trochę wyżej 3betować pre.

Co do spota na 250bb deep, to jednak tutaj stackoff flop bez readów, wydaje się overplayem. Duże znaczenie ma też sizing pre, który powinien być ZDECYDOWANIE wyższy, ze wzgledu na te deepy. No i tutaj bet/call flopa wydaje się być OK, ponieważ nie chcemy w ciemno wrzucać 250bb i akurat na takim riverze robi się meeeega ugly spot, bo akurat ta karta zazwyczaj nie przyciąga bluffów - wręcz je odstrasza, co powoduje, że potencjalnie jego zakres idzie w stronę value, tym bardziej przy sizingu 1/2 PSB, który jest raczej "call me plz" niż "fold it!" :) Masz na niego trochę rąk, jeśli on nie wydaje się być bluffy postflop - jeśli jest raczej pasywny i raise flopa spodziewamy się głównie od connected range, to fold river > call river.

Odpowiedz
Cytat