Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA nl2

7 Posty
5 Użytkownicy
1 Reakcje
609 Wyświetlenia
kofaj
PokerStrategist

Hej,

Zacząłem grać ostatnio cash i potrzebuje wiedzieć jak grać premium hands. Przykładowe rozdanie z dzisiaj:

Poker Stars No-Limit Hold'em, $0.02 BB (8 handed) - Poker Stars Converter Tool from http://flopturnriver.com/

UTG ($2.23)
UTG+1 ($2.03)
MP1 ($2.34)
MP2 ($1.96)
Hero (CO) ($2.37)
Button ($2.02)
SB ($2.36)
BB ($2.05) 17 hands, więc nie da się nic ustalić

Preflop: Hero is CO with A, A
1 fold, UTG+1 raises $0.06, 1 fold, MP2 calls $0.06, Hero calls $0.06, 2 folds, BB calls $0.04

Flop: ($0.25) 5, 6, K (4 players)
BB checks, UTG+1 checks, MP2 bets $0.06, Hero raises $0.16, BB raises $1.99 (All-In), 2 folds, Hero calls $1.83

Turn: ($4.29) 7 (2 players, 1 all-in)

River: ($4.29) 3 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $4.29

Results below:

Spoiler

BB had 5, 5 (three of a kind, fives).
Hero had A, A (one pair, Aces).
Outcome: BB won $4.14

Z tego co zauważyłem jak ktoś tu (na tych stawkach) gra all-in to ma super dobrze.

Teraz opis - call na flop, aby wpuścić więcej osób do gry. Na flopie mam 4-way pota, po bet MP2 postanowiłem zrobić raise, aby zbudować większą pulę. Następnie wysypał się gracz na BB.

Pytanie za 100pkt - na co go obstawić? (po tej akcji, bo przed flopem dołożył tylko 4 do pota 21 więc miał gigantyczne oddsy i więc mógł mieć prawie wszystko)
czy jest tutaj call?

wielkie dzięki z góry

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi

premium raise pre

Odpowiedz
Cytat
wg123
PokerStrategist

Siema,
no właśnie o to chodzi, że Ty z asami nie chcesz multiwaya, bo wtedy znacząco spada equity Twojej ręki i ciężko grać ją bez inicjatywy. Już lepiej flatować asy albo króle na BB nawet mając w perspektywie grę OOP, ale gdy np. jesteśmy vs gość, który dużo stealuje, dużo cbetuje i dużo folduje do resteali something, ale zdecydowanie nie w takim spocie.

Po tak rozegranym preflopie ciężko mówić o dalszej części rozdania. Raisując tego flopa w multiwayu tak naprawdę izolujesz się na lepsze ręce (jeśli już raise to wyższy sizing). Na jego shove jest to imo snap fold. On tak nie zagra raczej na pewno AK bo ją squeezowałby preflop, granie tak z KQ to overplay (AK w sumie też), a że dokładał się na czwartego po oddsach, to w rangu może mieć spokojnie K5s,K6s,65s no i oczywiście 55,66 i vs te ręcę najczęściej tu grasz.

Pozdro i powodzenia :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
kofaj Autor wątku
kofaj
PokerStrategist

Tylko o ile? Po 2 osobach ile powinienem przebić? 18? wyrzuciłbym pewnie ich wszystkich. Przy 10 centach, BB miałby do dołożenia 8 do 25 (czyli 8/33 ~ 24%, gdzie mój 3-bet będzie wyglądał jak Squeeze - TT+,A7s+,KTs+,A9o+,KJo+) więc jego 55 versus mój range ma 46%

Odpowiedz
Cytat
crueleq
PokerStrategist

26c preflop jest ok

Odpowiedz
Cytat
kofaj Autor wątku
kofaj
PokerStrategist

Ok, będę się stosował ;)

Odpowiedz
Cytat
Szkodnick
Oldschool Grinder

Napisane przez kofaj
Teraz opis - call na flop, aby wpuścić więcej osób do gry.

:fouet:

Odpowiedz
Cytat