Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aa Nl2

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
139 Wyświetlenia
fullmonk

Witam, opiszę ręcznie bo akurat w tym momencie mój PT4 zacią się i nie mam tej ręki.

4 graczy w grze.

Ja button, SB i BB (akurat na nich nie patrzyłem), CO regulars.

CO otwiera za 0,05 centów ja mając AA i nie chcąc go wyrzucić z rozdania bo często kradnie blindy itp na mój 3 bet zrzuca postanawiam tylko call aby wciągnąć go do gry i wobec jakiegokolwiek jego cbetu raisować.

SB fold BB call.

Flop: BB chceck, CO bet 0,11 na pot 0,16, raisuje gdzieś do 0,40 zdaje się on daje 0,70 na co ja all in. Flop Kx6 (K6 diamond).

Pokazał KK, jak oceniacie taką linię gry wobec takiego gracza ?

EDIT: Opis z góry może zostac aby jest tu mój tok rozumowania, pojawiła się ręka a więc wrzucam

iPoker - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: 101 BB (VPIP: 26.77, PFR: 23.09, 3Bet Preflop: 2.50, Hands: 557)
Hero (BTN): 113 BB
SB: 100.5 BB (VPIP: 23.53, PFR: 15.69, 3Bet Preflop: 8.00, Hands: 54)
BB: 101.5 BB (VPIP: 20.69, PFR: 12.64, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 89)

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♦ A♠

CO raises to 2.5 BB, Hero calls 2.5 BB, fold, BB calls 1.5 BB

Flop: (8 BB, 3 players) K♦ 8♠ 6♦
BB checks, CO bets 5.5 BB, Hero raises to 12 BB, fold, CO raises to 36 BB, Hero raises to 110.5 BB and is all-in, CO calls 62.5 BB

Turn: (205 BB, 2 players) 3♦

River: (205 BB, 2 players) 7♠

CO shows K♥ K♠ (Three of a Kind, Kings) (Pre 18%, Flop 88%, Turn 77%)
Hero shows A♦ A♠ (One Pair, Aces) (Pre 82%, Flop 12%, Turn 23%)
CO wins 191.5 BB
Hero wins 0 BB

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kNoq001

czesc

prosze abys w przyszlosci nie wklejal wynikow rozdan i nie podawal sam co mial przeciwnik
przede wszystkim zacznij robic table selection bo nie masz zadnego widocznego fisza na stole, same tagi - na nl2 mozesz sobie znalezc mase lepszych stolikow
na pre patrze na jego open z CO + fold to 3bet na tej pozycji ale z reguly wole po prostu 3betowac, nie chce grac z AA multiway pota bo SB i BB takze moga dolaczyc, dodatkowo plan "raisuje kazdy flop" nie jest dobrym planem bo niektore boardy lepiej callowac
jesli rzeczywiscie on caly czas folduje na 3bety czyli ma ta statystyka na poziomie ~75%+ to wtedy mozna rozwazyc call ale i tak standardowo 3bet > call

asplayed
nie podales jego cbet/fold cbet to raise/wtsd w$sd wwsf a to sa statystyki ktore moga pomoc tym bardziej, ze masz ponad 500h na niego
raise na pewno jest opcja bo board dosyc drawowaty (chociaz blokujesz A:d) ale akcje uzalezniam wlasnie od tego ile on cbetuje/jak reaguje na cbety bo jestesmy na pozycji a on moze grac weak i bedzie wywalal mase TP na nasz raise, wtedy wole just call flop i gre na turnie
jesli juz raisujesz to rob to porzadnie a nie minraisem bo w ten sposob dajesz mu swietne odsy aby mogl sobie callowac z anydrawem, przynajmniej do tych 19bb powinienes przebic

pozdro

Odpowiedz
Cytat