Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aa Nl2

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
308 Wyświetlenia
lastplayman

PartyGaming - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $2.00
SB: $1.74
BB: $2.10
Hero (UTG): $2.03
MP: $4.22
CO: $2.16

SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has A♠ A♥

Hero raises to $0.08, fold, fold, fold, SB calls $0.07, fold

Flop: ($0.18, 2 players) 3♠ 4♦ 5♠
SB bets $0.08, Hero raises to $0.21, SB calls $0.13

Turn: ($0.60, 2 players) 8♥
SB bets $0.20, Hero calls $0.20

River: ($1.00, 2 players) 9♥
SB bets $0.20, Hero calls $0.20

Przeciwnik ma 69/15 (nie używam wielu statystyk, więc jeżeli sa potrzebne jakieś dodatkowe do oceny to bardzo proszę o info)

Nie podobał mi się ten flop ale obstawiałem go raczej na parę,
Czy mój 3bet na flopie i calle na kolejnych streetach były ok?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
kNoq001

przede wszystkim podawaj probke na staty
czy taki sizing na flopie jest dla Ciebie standardowy? nie sadzisz, ze jest zbyt niski?
dlaczego callujesz turn?

Odpowiedz
Cytat
lastplayman Autor wątku
lastplayman

nie do końca zawsze potrafię dobrac sizing.
Rozumiem, że przy tak luźnym gościu i obstawieniu go na parę powinienem zagrać 4value około 70-80% puli
Z reguły u mnie cbet wynosi 0,5puli jak nie mam najlepszej ręki (żeby nie ładować za dużo do puli) i 3/4 przy jakmiś trafieniu TP/drawy i lepiej.
Jeżeli chodzi o turn to tak jak powiedziałem nie obstawiałem go na więcej niż parę a poza tym jego bet wynosił jedynie 0,3puli więc uznałem to za zyskowne sprawdzenie jezeli można to tak nazwać
I tu właśnie moje pytanie :) - czy taki call znajduje jakies uzasadnienie

Odpowiedz
Cytat
bartekdrzewo148

trzeba było raisować turna, przecież fish jak widzi dwie pary to wali odrazu allina. A robisz to po to żeby zarobić więcej jeżeli ma parke+drawa bądź nawet tą samą parke. Zauważ też, ze 2 daje Ci również możliwą wygraną. Jedyne karty które CI zabijają akcje to 6 bądź 7+ karty w kolorze. Mógł też betować tak poszczególne streety aby dać sobie dobre odsy jak zbierał do koloru.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

Napisane przez lastplayman
Rozumiem, że przy tak luźnym gościu i obstawieniu go na parę powinienem zagrać 4value około 70-80% puli
Z reguły u mnie cbet wynosi 0,5puli jak nie mam najlepszej ręki (żeby nie ładować za dużo do puli) i 3/4 przy jakmiś trafieniu TP/drawy i lepiej.
Jeżeli chodzi o turn to tak jak powiedziałem nie obstawiałem go na więcej niż parę a poza tym jego bet wynosił jedynie 0,3puli więc uznałem to za zyskowne sprawdzenie jezeli można to tak nazwać
I tu właśnie moje pytanie :) - czy taki call znajduje jakies uzasadnienie

jesli obstawiasz przeciwnika tutaj na range ktory nie folduje po Twoim raise to dlaczego mu nie wciskac duzego przebicia skoro i tak nie foldnie? :)
ja raisuje flopa mocno, nawet do jakis .35$ bo skoro jego range to beda pp/drawy to chce od nich wyciagac kase
na turnie napisales, ze obstawiasz go na gorsze rece ale wykonujesz call - to nie bardzo sie trzyma kupy, masz tam najczesciej wciaz value raise od masy ukladow, gdybys zrobil wiekszy raise flop to wtedy na turnie moglbys nawet wrzucac stacka raisujac jego donkbet

pozdro

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez lastplayman

Policz sobie najpierw pule po callu a potem jeszcze dorzuć 50-90% tej puli. Tutaj po callu pula wynosi 34c, mamy silną rękę wiec z 26c wypadało by podbić. 26+8=34c.

Odpowiedz
Cytat