Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AA nl2

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
160 Wyświetlenia
mlodyszyna

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$2:///////;MP1$1,42:14/64/7/1,5/67/0/0/50;[/tg]
0,01/0,02 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.90 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with A♥, A♣
UTG2 folds, MP1 calls $0,02, 5 folds, Hero raises to $0,10, MP1 calls $0,08.

Flop: ($0,21) Q♦, J♥, 4♠ (2 players)
Hero bets $0,15, MP1 calls $0,15.

Turn: ($0,51) 2♥ (2 players)
Hero bets $0,49, MP1 raises to $0,98, Hero raises to $1,75 (All-In), MP1 calls $0,19 (All-In).

River: ($3,43) 3♦ (2 players)

Final Pot: $3,43

Results follow (highlight to see):
MP1 shows (Ks Qh)
Hero shows para asy (Ah Ac)

Hero wins with para asy (Ah Ac)

2 odpowiedzi

Witam

To jest typowy fish calling station, więc dopuki calluje to bijesz ile sie da ale jak zaczyna przebijać to niestety znaczy, że cos trafił i najcześciej jest to więcej niż TP.

Dlatego mimo wszystko zagrał bym fold na taki min raise, bo przebijąc go napewno juz nie sfolduje, co za tym idzie nie masz wogóle fold equity a niestety taki typ moze mieć zarówno QQ/JJ/44/QJ/J4/Q4 jak i Q2/J2/42/22.

Na Twoim miejscu zagral bym mniej na turnie, bo takim betem izolujesz sie praktycznie tylko na mocniejsze ręce. A FD znowu nie musisz sie tak przejmować bo otwiera on sie dopiero na turnie.

Trudno zrzucić taką rękę na takiego fisza, ale jego agresja mimo wszystko za tym przemawia.

pozdrawiam

rusher88

Napisane przez Sigann
Witam

To jest typowy fish calling station, więc dopuki calluje to bijesz ile sie da ale jak zaczyna przebijać to niestety znaczy, że cos trafił i najcześciej jest to więcej niż TP.

Dlatego mimo wszystko zagrał bym fold na taki min raise, bo przebijąc go napewno juz nie sfolduje, co za tym idzie nie masz wogóle fold equity a niestety taki typ moze mieć zarówno QQ/JJ/44/QJ/J4/Q4 jak i Q2/J2/42/22.

Na Twoim miejscu zagral bym mniej na turnie, bo takim betem izolujesz sie praktycznie tylko na mocniejsze ręce. A FD znowu nie musisz sie tak przejmować bo otwiera on sie dopiero na turnie.

Trudno zrzucić taką rękę na takiego fisza, ale jego agresja mimo wszystko za tym przemawia.

pozdrawiam

Oceniasz jego AF po 14 hands...?

Przede wszystkim to nie wiem czemu tak mocno Hero betuje tutaj turn, ale nie jest to potrzebne. Moze byc spokojnie slabszy bet - tak w 2/3 puli. Jesli chodzi o fakt ze gosc miniraiseuje, to faktycznie, patrzac na to co mamy + miniraise turn na blanku, sadze ze on tu raiseuje jednak jakis made i chce nieudolnie budowac pule. Nie wiem czy to CS, czy on bedzie mial jakas agresje w przyszlosci, ale wiem, ze jesli fish chce budowac pule, to ja nie chce grac bez bardzo mocnej reki -> bet/fold turn.