Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA NL16

13 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
861 Wyświetlenia
sheckin

PokerStars - $0.16 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (BTN): $23.08
SB: $15.39 (VPIP: 50.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 2)
BB: $22.49 (VPIP: 26.21, PFR: 18.28, 3Bet Preflop: 6.19, Hands: 297)
UTG: $28.77 (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 1)
MP: $29.21 (VPIP: 100.00, PFR: 16.67, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 6)
CO: $16.24 (VPIP: 22.83, PFR: 17.17, 3Bet Preflop: 3.35, Hands: 474)

SB posts SB $0.08, BB posts BB $0.16

Pre Flop: (pot: $0.24) Hero has A♣ A♦

UTG raises to $0.56, MP calls $0.56, fold, Hero raises to $2.40, fold, BB raises to $6.24, UTG calls $5.68, fold, Hero raises to $23.08 and is all-in, fold, UTG calls $16.84

Flop: ($53.04, 2 players) Q♠ 5♠ J♣

Turn: ($53.04, 2 players) Q♣

River: ($53.04, 2 players) 8♥

Co sądzicie o trapowaniu tego preflop? BB wygląda w zasadzie tylko na króle, więc zagrałem shipa, ale mogłem wyrzucić prawdopodobnego fisza (odblokowany + jeden stół + akcja preflop). Z drugiej strony call w 3wayu i na mokrych boardach mam ciężkie decyzje. Jak wy to gracie? Można przyjąć, że UTG jest unkiem, bo zaraz znowu się znajdzie ktoś, kto zacznie drążyć dlaczego go nazywam fiszem. :coolface:

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
Trener
weirdcreep

ja shipuje, masz prawe 1 BI deadmoney, więc jak polecą foldy to już jest ok :D

Odpowiedz
Cytat
AvritJack

Mam pytanie trochę z innej beczki. Widzę, że ręka pochodzi z PT4. Można używac tego trackera na starsach? Słyszałem, że coś się pozmieniało i jest prohibicja na programy trackujące.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Hi,

można, bo grając tu pre dalej, repujesz tylko AA i jeszcze kogoś zrzucisz, a po co.

(Grasz shove vs cold 4bet, po tym jak 3betowałeś UTG+MP, a jesteście deep!!!)

Masz pota 18,5$ jak callujesz to pre... tu nie będzie trudnych decyzji postflop :)

Jak trapować, to właśnie duże poty.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

Rusher bez urazy ja to wszystko rozumiem trapy ITD , tylko po kiego wała ??? skoro gościu ma w dupie na BB vs nasz SQZ vs EP open + flat z MP to jest porste i logiczne że chce się trzaskać preflop , jak spadnie wysoki/niewygodny nie daj BOŻE board to i tak nie wyciśniemy nic więcej , możemy jedynie kręcić wariancję
o jego blefy jak jemu siądzie korzystnie flop ,a to może zabić nasz winrate jeżeli jego nieodpowiednia ręka znajdzie się w nieodpowiednim miejscu i czasie ;) , takie zagrania zostawiłbym na NL 100 + , no offence

rozdawanie EQ kolesiom pośrodku stawki w kanapce jest BE i dobrze wiesz o czym mówię ;)

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Napisane przez allinntopsad
Rusher bez urazy ja to wszystko rozumiem trapy ITD , tylko po kiego wała ??? skoro gościu ma w dupie na BB vs nasz SQZ vs EP open + flat z MP to jest porste i logiczne że chce się trzaskać preflop , jak spadnie wysoki/niewygodny nie daj BOŻE board to i tak nie wyciśniemy nic więcej , możemy jedynie kręcić wariancję
o jego blefy jak jemu siądzie korzystnie flop ,a to może zabić nasz winrate jeżeli jego nieodpowiednia ręka znajdzie się w nieodpowiednim miejscu i czasie ;) , takie zagrania zostawiłbym na NL 100 + , no offence

rozdawanie EQ kolesiom pośrodku stawki w kanapce jest BE i dobrze wiesz o czym mówię ;)

Ja tylko mówię, że jak trapować, to właśnie tu. O lepszego spota raczej ciezko - przy takim SPR nasza pozycja nie ma aż takiego znaczenia, a ship pre, jest to prostu Asami... no bo tu są deepy, których ludzie się jak ognia boją.

Ja wiem, spazzy, bla bla bla...

Simple, masz w tym spocie na miejscu któregokolwiek z nich coś poza AA i widzisz ten shove... robisz call? Serio, na gościa, który Squeezeował vs EP/MP i wjeżdża prawie 150bb effi vs Cold4bet z BB, który vs tamte pozycje, co kurde... serio nie robi tego light, no po prostu nie xD

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Rusher bez urazy ja to wszystko rozumiem trapy ITD , tylko po kiego wała ??? skoro gościu ma w dupie na BB vs nasz SQZ vs EP open + flat z MP to jest porste i logiczne że chce się trzaskać preflop

Widzisz, ja to miałbym w tym spocie w dupie BB i jego 4bet bo najbardziej interesuje mnie by fiszowaty EP nie opuścił puli. Jak nie spadnie board z asem(2 zostały tylko w talii, tak przypominam) to i tak shipnie Ci KK/QQ przy tym SPR węc value nie tracisz, a może nawet i zyskujesz bo te ręcę myśle może foldować preflop na deepach. Najważniejsze jednak to pozwolić fiszowi się zaczepić by mógł oddać całego stacka.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

eeee dobra powiedzmy , że trap lepszy , jaki plan postflop w 3 WAY 4-bet pot na boardzie K♥:T♥:7♦:
gdy :

a) betuje nam BB i wjeżdża fish
b) wszyscy czekają
c) BB czeka , fish stawia
d) BB stawia , fish pasuje

BB prawdopodobnie nie ma zbalansowanego 4-bet blefing range, o UTG nie wiemy nic do momentu jego zagrania że repuje
fishowaty range , a założę się że ingame potrzeba 15-20 sekund preflop żeby ten jeden fakt wydedukować że mamy fisha w puli , a wiadomo jak wszyscy szybko grają AA, nie wiem czy co drugi gracz na tym forum ma tak świetną wyćwiczoną pamieć krótkotrwałą aby na szybkensa odtworzyć plan preflop z tej akcji

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

[jezeli trap to nie ma flopa na ktróym to odpuszczam :D

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

eeee dobra powiedzmy , że trap lepszy , jaki plan postflop w 3 WAY 4-bet pot na boardzie K♥:T♥:7♦:

Idealny board, wciskam stacka na flopie, czy to callując czy shipując jeden pies :P
Zresztą na 98% boardów grałbym w ten sposób, jedyny wyjątek to cośw stylu KKx/ KQJ :P

Co do rozpoznania fisza - no nie oszukujmy się - takiego zagrania jak call opena & call 4beta nie ma żaden reg więc nawet nie musze wiedzieć ile on stolików gra by zaklasyfikować go jako fisza.

Odpowiedz
Cytat
marcin22x

Myślę że dobry spot trafne argumentacje EV to chyba nie będzie różnica jednak ja wrzucam i zgarniam dead money :)

wrzuciłem do eqilaba przykładowe range i mamy 60%
jak zostaniemy vs 1gracz będziemy mieli 80%
vs 2 graczy teoretycznie (KK+ i QQ+) 62%

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

80% z puli 53,04 =42,43$
62% z puli 68,64=42,55$
Nie mówiąc już o tym,że fisz de facto opłaci nas znacznie szerzej z łapami typu KT/AJ/AQ/KQ/QT/T9 postflop, a sfolduje je preflop.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

noo czyli dochodzimy do fajnego wniosku Ev zagrań równe sobie czy zrobimy kupę :megusta: przed czy :megusta: po flopie , ja się zgadzam z marcinem 22x , nie ma co chytry 2 razy traci :truestory: i wsuwam preflop

Odpowiedz
Cytat