Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Aa Nl100

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
340 Wyświetlenia

Hero (BU) raises to 3$ with A:s A:c, Sb calls, Bb calls

Flop: 2:s 5:s T:s
Sb bets 6$, Bb folds, Hero raises to 19$, Sb raises to 52$ (allin), Hero ??

Nie miałem żadnych readów na gościa, a HUD na tym roomie nie działa.

Aaaa i jeszcze do ilu raisowalibyście na flopie?

5 odpowiedzi

Easy call jak dla mnie. Z flushem / setem i tak masz oddsy na sprawdzenie tego, a nie koniecznie trzeba zakładać nuts u przeciwnika.

SamRadziwill

wafflecop napisał

Easy call jak dla mnie. Z flushem / setem i tak masz oddsy na sprawdzenie tego, a nie koniecznie trzeba zakładać nuts u przeciwnika.

+1 Przeciwko praktycznie każdemu układowi masz tu outy na wygranie tej ręki i odpowiednie oddsy do tego, żeby sprawdzić.

piachu01

SamRadziwill napisał

wafflecop napisał

+1 Przeciwko praktycznie każdemu układowi masz tu outy na wygranie tej ręki i odpowiednie oddsy do tego, żeby sprawdzić.

MoroP

Akurat tutaj easy call bo masz overparę i draw do koloru z As szczególnie jeśli przeciwnik nie ma całego stacka. Dałeś 3bet do 20 a on przebił razy dwa z kawałekim wiec nawet przeciwko gotowemu kolorowi opłaca się.

Ale tak mnie teraz zastanawia co robimy w sytuacji kiedy mamy po 100BB albo i wiecej

Przeciwko myślącemu przeciwnikowi będziemy tutaj najczęściej przeciwko setowi lub gotowemu kolorowi. Skoro mamy As to przeciwkim może mieć TxKs co najwyżej ale czy bedzie grał o stacka z tym?? (dwie pary raczej nie możliwe) Czyli możemy trafić, że mamy 30% na flopie i gramy z tym o stacki??

coorchuck

tutaj jest to easy call,

w przypadku gdybyśmy mieli pełne stacki to myślę że takie zagranie też nie jest złe, jeżeli się decydujemy na raise jego donka (którego często zrobi z QsT KsT) czesem ma niskiego flusha, czasem seta, mamy odpowiednio 85%/31%/35%, po twoim raise jak dostaniemy olka to dostajemy ciut kiepskie oddsy bo mała szansa, żeby 3betował AI z KsT czy QsT, ale bez readów ciężko coś tu powiedzieć

myślę że calldown może być tu niezły, jak dojdzie na turnie to set się wypłaci na niewielki raise bo ludzie nie lubią zrzucać setów, poza tym ma redraw do fulla, wprawdzie słaby flush się nie wypłaci ale to lepiej niż gdybyśmy weszli przeciw niemu AI na flopie -(-ev), Ks Qs na pewno troszkę zapłacą, może nie całe stacki ale pewnie odpadlą na turnie nie ważne co. skłaniałbym się ku callu.