Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA nl100

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
189 Wyświetlenia
szklarz1543

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Replayer
SB ($61.25)
BB ($118)
Hero ($184)
UTG+1 ($117)
UTG+2 ($100)
CO ($131)
BTN ($132)

Dealt to Hero A♠ A♦

Hero raises to $4, fold, fold, CO calls $4, fold, fold, BB calls $3

FLOP ($12.50) 4♥ 7♥ K♠

BB checks, Hero bets $8.10, CO folds, BB raises to $20, Hero raises to $180 (AI), BB ...

BB:

Uploaded with ImageShack.us

CO to zwykly regulars.

Na flopie dostaje raise i wydaje mi sie ze ze wzgledu na ilosc drawo, a takze jego raise cbet to musze sie tu stackowac. Jednak mysle ze moj sizing byl zly i powinienem tu zagrac gdzies do 45$.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
yac
Trener
yac

Cześć

Przy takim rise cbet oraz ch/r myślę, że mamy stackoff. calldowany na pewno mogą nas pogrążyć, grają tak tutaj zarówno nutflushdrawy jak i Kx'y suited, więc jesteśmy vs. sporo kombinacji gorszych niż lepszych. Jeśli o sizing chodzi, to ja wolę postawić rywala od razu na AI, jeśli ma króla + fd to i tak zawsze sprawdzi.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ablazer

Stół:

Equity Wygrana Podział
UTG 65.38% 65.38% 0.00% 77, 44, AhKh, KhQh, QhJh, JhTh, Th9h, 9h8h, 6h5h
UTG+1 34.62% 34.62% 0.00% AdAs

Imo ciężko wam będzie wymyślić jakiś range na który mamy tutaj wystarczjąco dobrze żeby się stackować. A jak uważacie, że on tu ch/r/broke jakieś 56 to się oszukujecie.

UTG 61.64% 61.64% 0.00% 77, 44, AhKh, AhQh, KhQh, AhJh, QhJh, JhTh, Th9h, 9h8h, 6h5h
UTG+1 38.36% 38.36% 0.00% AdAs

To już jest max zakładając, że on wszystkie drawy gra tu ch/r vs nasz ultra mocny i trafiający board range.

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

Ten range, który podajesz to jest stackoff range - moim zdaniem jest on węższy niż rising range, gdzie przy 18% muszą pojawiać się jakieś okazjonalne blefy, zwłaszcza na K-high boardzie. Zgoda z tym, że stackoff jest marginalny, ale mocno obstawałbym, że to jest ten typ gracza, który tutaj np. obróci w ten sposób w blef 76s (tylko 3 kombinacje ofc, ale chodzi o koncepcje) i np. jakieś pockety od czasu do czasu.

Odpowiedz
Cytat
ablazer

Napisane przez yac
Ten range, który podajesz to jest stackoff range - moim zdaniem jest on węższy niż rising range, gdzie przy 18% muszą pojawiać się jakieś okazjonalne blefy , zwłaszcza na K-high boardzie. Zgoda z tym, że stackoff jest marginalny, ale mocno obstawałbym, że to jest ten typ gracza, który tutaj np. obróci w ten sposób w blef 76s (tylko 3 kombinacje ofc, ale chodzi o koncepcje) i np. jakieś pockety od czasu do czasu.

Nie sądzę, żeby on callował nasz ship z 9h8h. To był raising range. Najogólniej mówiąc chciałem pokazać, że stackując się tutaj nigdy nie mamy ponad 40% a i ponad 35% to mocno naciągane. W mojej ocenie ship izoluje nas na lepsze ręce w większości. Zakładając, że on calluje nasz ship bez oddsów bo inaczej izolujemy się po prostu na sety. Jak uważamy, że on tu potrafi ch/r 76 albo totalny air to ja wolę call z pozycją. Nie ma tu aż tak dużo dead money żeby nasz ship był dobry po prostu.

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

Przez jakiś czas będziemy oglądać foldy - to jakoś ratuje tę sytuację. Anyway, tez uważam, żę ship izoluje nas na lepsze ręce i te drawy po prostu się wycofają (grają rise/fold, jak jak częśc air). Bardziej od calla jednak podoba mi się fold, na zbyt wielu kartach będziemy musieli się poddawać, a ich przy blankach wątpie, byśmy chcieli to sprawdzać do rivera.

Odpowiedz
Cytat