Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Aa Nl10

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
431 Wyświetlenia

Witam. Oto rozdanie:
** Hand History for Game 7228788355 **
$10 USD NL Texas Hold'em - Friday, July 18, 10:07:12 ET 2008
Table Table 164964 (Real Money)
Seat 9 is the button
Total number of players : 9
Seat 4: Klipmaker ( $16.69 USD )
Seat 9: ljoe_h ( $10.34 USD )
Seat 10: mijagi77 ( $12.72 USD )
Seat 8: chesster117 ( $1.59 USD )
Seat 5: ZwoSiebenoff ( $1.70 USD )
Seat 2: RuiBouquet ( $1.85 USD )
Seat 7: FunkyNick666 ( $6.09 USD )
Seat 3: Volkov_P ( $2 USD )
Seat 6: rashida40 ( $1.90 USD )
mijagi77 posts small blind [$0.05 USD].
RuiBouquet posts big blind [$0.10 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to chesster117 [ Ah Ac ]
Klipmaker folds
ZwoSiebenoff folds
rashida40 calls [$0.10 USD]
FunkyNick666 folds
chesster117 raises [$0.50 USD]
ljoe_h folds
mijagi77 folds
RuiBouquet folds
rashida40 calls [$0.40 USD]
** Dealing Flop ** [ Ks, 6h, 4h ]
rashida40 checks
kaaaaal has joined the table.
chesster117 is all-In [$1.09 USD]
rashida40 calls [$1.09 USD]
** Dealing Turn ** [ Jc ]
** Dealing River ** [ Kc ]
rashida40 shows [ 4c, 4s ]a full house, Fours full of Kings.
chesster117 doesn't show [ Ah, Ac ]two pairs, Aces and Kings.
rashida40 wins $3.17 USD from the main pot with a full house, Fours full of Kings.

Grę na flopie oceniam dobrze, ponieważ podbiłam z parą AA. Na flopie doszły Ks, 6h, 4h. I tu moje pytanie: Czy moja ręka teraz jest trash, made czy draw? ROzgrywałam, jakby to była made hand. Tu chyba tkwił błąd? Pozdrawiam

6 odpowiedzi
Qsypal

Rozegrane jak należy. Masz na ręce over pair, stack to mniej niż 150% puli, dajesz all in. A że przeciwnik trafił seta, no zdarza się.

reka rozegrana dobrze, AA to prawie zawsze made hand, ja odpuszczam sobie np AA kiedy:

- moje podbicie sprawdzilo 2-3 przeciwnikow oraz, flop jest typu: KKx, QQx, JJx, w tym wypadku mozemy zalozyc ze mam trash hand bo przy tylu przeciwnikach bardzo jest mozliwe ze ktos ma trojke.

Oczywiscie robie wtedy cbet, ale wrazie mam call to gram check fold,

Ty rozegrales to bezblednie, tylko miales troszke za malego stacka, musisz pamietac o uzupelnianiu

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za odpowiedź. Tylko jeszcze 2 pytania: overpair zalicza się do madehand? I jeszcze jedno: przypuśćmy, że miałabym KQo na late position. Nikt przedemną by nie podbił, więc ja bym podbiła.Na flopie doszło by przypuśćmy Q,T,7. Co teraz? Czy mam made,trash czy draw hand?

Overpair to zawsze made-hand, w drugim przypadku masz top pair (QQ) top kicker (K), rowniez made-hand.

Gomez224

jeżeli byliśmy agresorami to nie ma znaczenia że nie mamy A w podpórce. Grasz jako made hand.

Krasu

Witaj chesster117,

Na flopie masz oczywiście made-hand, ponieważ overpair zaliczamy do made-hand. Jeśli nie jesteś pewna do jakiej kategorii zaklasyfikować swoją rękę to proszę powtórz sobie artykuły a na pewno lepiej będziesz sobie z tym radzić SSS: Jak grać po flopie :)
Stack to mniej niż 150% puli, dajesz all in.

Pamiętaj o doładowywaniu stacka, im częściej tym lepiej, najlepiej by było gdybyś zawsze miała w stacku 20BB.

Pozdrawiam