Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Aa Nl10

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
211 Wyświetlenia
igotyouu

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.10 BB (7 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Na flopie pierwsza mysl była taka, że koleś semiblefuje z flush drawem, wiec go podbiję, żeby mu pokazać, że nie ze mną takie numery, a jeśli wejdzie kolor to spasuję, no i niestety na turnie kolor i bet za pulę bez pozycji, nie czułem sie jeszcze zwiazany, więc spasowałem, ale teraz się zastanawiam czy nie był to zbyt pochopny pas. Villain był mi zupełnie nieznany, mogę tylko powiedzieć ze przez te kilka rozdań przy jednym stole nie zwrócił na siebie mojej uwagi.

(PS litery w topicu wpisuje wszystkie duze)

UTG ($1.53)
Hero (MP1) ($10)
MP2 ($6.73)
CO ($3.72)
Button ($10.10)
SB ($10.43)
BB ($18.12)

Preflop: Hero is MP1 with A, A
1 fold, Hero bets $0.40, 4 folds, BB calls $0.30

Flop: ($0.85) 2, 6, A (2 players)
BB bets $0.40, Hero raises to $2.05, BB calls $1.65

Turn: ($4.95) 8 (2 players)
BB bets $5, Hero folds

Total pot: $4.95 | Rake: $0.33

3 odpowiedzi
aliatic

ja na turnie i tak bym nie zwolnil, bo szanse na to, ze koles ma kolor sa takie same jak by go nie mial. na pewno nie zrzucilbym seta asow. chyba, ze mialbym dobre ready na kolesia. rownie dobrze koles mogl miec seta 2 czy 6, parke, dwie, albo jakis draw do strita. zreszta bet na turnie w jego wykonaniu o pule wyglada raczej, jakby sie obawial koloru. wiec calkiem mozliwe, ze sie przed nim bronil trzymajac jakas parke (np. majac Ax), dwie albo seta. gdyby trzymal koloru na reku, to raczej staralby sie cos wiecej od Ciebie wyciagnac i zagralby bet o 1/2 puli, albo troche wiekszy.
natomiast jak sie boisz drawa do koloru, to zamiast budowac pule na flopie, graj po prostu linia call, call, call. pula nie bylaby za duza, w efekcie za wiele bys nie stracil w razie gdyby koles pokazal kolor. choc ja osobiscie bym tak nie gral.

trebeter

z top setem wale all ina na turnie, rownie dobrze moze miec nizszego seta ktorego donkowo zagral i przestraszyl sie koloru.Masz szanse na fulla , szanse na to ze ma gorzej , imho all in.

rusher88

Po takiej akcji owszem FD wchodzi w jeg zasieg, ale malo kto donkuje FD grajac OOP, bo raczej woli taniej drawowac, przynajmniej na tym limicie. Przydalyby sie jakies ready, czy statsy mowiace o jego agresji na flopie, ale wydaje mi sie ze FD to mala czesc jego zasiegu. Raczej nie odpuscilbym tu na turnie i sie stackowal, bo jednak sporo sabszych rak moze tu leadowac za pota. Jego bet raczej nie wyciaga zbyt value, bo jest iscie super wywalajacy, a majac taka pule, spokojnie moglby tu donkowac za 3$ i na river wsadzac AI z flushem. Mysle ze spasowales lepsza reke.