Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA nl10

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
186 Wyświetlenia
Vedevip

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]CO$11.39:///////;BU$11.63:///////;SB$17.36:///////;BB$4.00:///////;UTG2$5.33:///////;MP1$4.00:///////;MP2 (Hero)$5.00:///////;MP3$5.65:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with A:s, A:c.
2 folds, Hero raises to $0.30, 3 folds, SB calls $0.25, BB calls $0.20.

Flop: ($0.9) K:c, 5:c, 7:s (3 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $0.60, SB calls $0.60, BB raises to $1.60, Hero calls $1.00, SB calls $1.00.

Turn: ($5.7) 8:c (3 players)
SB checks, BB bets $2.10, Hero raises to $3.10, SB folds.

River: ($10.9) K:d (2 players)

Final Pot: $10.9.
Results follow:

BB shows a full-house, fives full of kings(5:h 5:s).
Hero shows two pairs, aces and kings(A:s A:c).

BB wins with a full-house, fives full of kings(5:h 5:s).

Gość po 101 rękach 13/12
WTSD 50 WSD 0
Kierowałem się głównie WTSD i WSD , byłem pewny że przecenia swoją rękę stawiałem na top parę, liczyłem też że dostanę flush nutsa na river

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Zacznę od tego, że masz na gościa 100 rąk więc takie założenia jakie czynisz są zbyt daleko idące. Jedyne pewne informacje które masz to fakt, że gra dość tight(jak narazie te 13/12) więc nie jest loose-passive fishem. 0% wygranych na showdownie to zwyczajnie efekt próbki, pewnie w ~3 rozdaniach doszedł do wyłożenia kart i tyle. Dlatego ja go traktuje raczej jako unk taga i tak na niego gram.

Na flopie generalnie wolę większy cbet w tym spocie ze względu na strukture boardu. I teraz tak - dostajesz raise - w multiwayu na nl10 raise od tight gracza najczęściej oznacza seta. Ja tu folduje biorąc poprawkę na to, że mając AA blokujesz część jego raising range(AK), które w dodatku jest tym mniej prawdopodobne, że nie squeezował preflop. Być może gra też tak z KQ chcąc się ochronić przed FD, ciężko jednak to ocenić nie mając wymiernej próbki jego agresji. Jeśli jednak już decydujesz się na call to gram tak samo by zatrzymać jego Kx na turn i pozwolić mu definitywnie scommitować się z pulą.

Odpowiedz
Cytat

Hi!

Bardzo pomocna wypowiedz:

Zacznę od tego, że masz na gościa 100 rąk więc takie założenia jakie czynisz są zbyt daleko idące. Jedyne pewne informacje które masz to fakt, że gra dość tight(jak narazie te 13/12) więc nie jest loose-passive fishem. 0% wygranych na showdownie to zwyczajnie efekt próbki, pewnie w ~3 rozdaniach doszedł do wyłożenia kart i tyle. Dlatego ja go traktuje raczej jako unk taga i tak na niego gram.

Na flopie generalnie wolę większy cbet w tym spocie ze względu na strukture boardu. I teraz tak - dostajesz raise - w multiwayu na nl10 raise od tight gracza najczęściej oznacza seta. Ja tu folduje biorąc poprawkę na to, że mając AA blokujesz część jego raising range(AK), które w dodatku jest tym mniej prawdopodobne, że nie squeezował preflop. Być może gra też tak z KQ chcąc się ochronić przed FD, ciężko jednak to ocenić nie mając wymiernej próbki jego agresji. Jeśli jednak już decydujesz się na call to gram tak samo by zatrzymać jego Kx na turn i pozwolić mu definitywnie scommitować się z pulą.

Generalnie jest to fold or rasie flop. Lezy sporo drawow i call jest najslabsza opcja. Probke hands masz mala jednak obrazuje Ci ze nie mozesz podejsc do niego jak do fishaka bo nie masz ku temu przeslanek. Fold flop podoba mi sie nieco bardziej gdyz w 3way pocie nie gra tak K/x i sadze ze bardzo rzadko je tam ma. Wyglada mi to na seta or draw ktory moze rozgrywac agro. Tego jednak nie wiesz wiec just fold jest bdb opcja.

Wlacz auto rebuy:)

Odpowiedz
Cytat