Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA nl10

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
184 Wyświetlenia
D4rio87

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($10.34)
BB ($10.35)
Hero ($10.21)
UTG+1 ($10.35)
CO ($9.94)
BTN ($11.10)

Dealt to Hero A♥ A♣

Hero raises to $0.35, UTG+1 raises to $0.60, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $1.70, UTG+1 calls $1.10

FLOP ($3.55) A♠ Q♠ 3♠

Hero checks, UTG+1 bets $1.10, Hero raises to $3.70, UTG+1 calls $2.60

TURN ($10.95) A♠ Q♠ 3♠ 7♠

Hero bets $4.81 (AI), UTG+1 calls $4.81

RIVER ($20.57) A♠ Q♠ 3♠ 7♠ 9♠

Spoiler

Hero shows A♥ A♣ (Pre 82%, Flop 70.8%, Turn 22.7%) UTG+1 shows T♠ 9♣ (Pre 18%, Flop 29.2%, Turn 77.3%) UTG+1 wins $19.64

UTG+1: 82/4 AFQ:32 (38/23/30) 3bet:12,5 WTSD:29 W$SD:83 29 hands
Tutaj przyznaje ze sie nieco pogubilem, preflop dostaje niski 3 bet od slabego gracza, gram standardowy sizing x2,5 bez pozycji co mi sie troche nie podoba gdyz moglem go zwiekszyć. Posflop zdecydowałem się na linie c/r z tego wzgledu ze juz wczesniej zauwazylem ze lubi betowac sporo vs missed cb nawet wogole nie trafiajac baordu, nie wiem czy jest to najlepsza decyzja gdyż daje mu w ten sposób darmową karte.
Szcześliwie dostaje bet, dlatego gram planowany raise, na ta chwile obstawilem go na draw do koloru badz jakas parke + draw, nie iwem czy nie lepiej shipowac to juz na flopie, lecz uznałem ze taki sizing moze go wywalic z puli gdyz nie widze u niego zbyt wiele innych rąk z którymi moglby tutaj dalej grac, poza setami i gotowymi flushami, a nie wiem tego czy on jest w stanie wrzucic tu stack z gołym drawem.
Turn jest sick bo spada flush ale nei widze juz ucieczki z tej puli nawet ze wzgledu na oddsy, nie byłem pewny tylko linii jaka obrac
c/c czy poprostu ship, shipujac niema tutaj niewiele gorszych rak od ktorych dostaniemy call, natomiast call moze indukowac u niego czasami jakies blefy, dlatego teraz jak na to patrze wolalbym tą drugą opcję. Proszę o ocene.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kNoq001

yo

pre spokojnie graj wyzej, jesli on ma tak szeroki range to nie bedzie Ci odpuszczal do 4beta a Ty dzieki duzemu sizingowi zarabiasz wiecej juz od preflopa bo on czasem bedzie c/f flop

na flopie nie podales jego bet vs missed cbet oraz jaka to jest probka, bez tego info wole po prostu sam betowac niz dawac mu freecard -> jesli c/r to spokojnie mozesz nawet c/shipowac, moim zdaniem on sie nie odklei od fd

asplayed
nie mamy tutaj odds calla pod same FH na turnie wiec on by musial shipowac czasem gorsze rece w stylu twopair/Ax bez fd wiec to jest na pewno close chociaz taki gracz bedzie do tego zdolny

pozdro

Odpowiedz
Cytat