Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA nl10

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
201 Wyświetlenia
szachistka

Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $0.05(BB) Replayer
SB ($30.21)
($3)
UTG ($8.58)
Hero ($11.57)
CO ($17.20)

posts $0.05
posts $0.05

Dealt to Hero A♠ A♣

fold, Hero raises to $0.40, CO calls $0.40, SB raises to $1.30, fold, Hero calls $0.90, fold

FLOP ($3.10) 8♠ 3♣ Q♠

SB bets $1.55, Hero calls $1.55

TURN ($6.20) 8♠ 3♣ Q♠ 9♣

SB bets $3.10, Hero calls $3.10

RIVER ($12.40) 8♠ 3♣ Q♠ 9♣ K♣

SB bets $6.20, Hero calls $5.62 (AI)

bu 29/18 83 rak
sb 20/13 3bet 4.8 fold to 3bet 67% ag 1.1 155 rak

Tylko sprawdzilam bo uznalam ze 67% fold to cb to troche za duzo(i tu mam problem bo nie wiem ile % to na tyle duzo by tylko sprawdzac dobre rece) i przy okazji pomyslalam ze bu do nas dolaczy.
Koles betowal az do rivera wiec przy takiej agresji oznacza to cos mocnego.Bije tylko AQ wiec czy nie powinnam spasowac na riverze?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

Pre-flop - czemu call zamiast 4betu? Ja na jego 3bet cieszę japę jak dziecko, któremu mama kupiła Chupa-chupsa i podbijam do ~3,20.

FtCB F 67% to nie jest aż tak wiele na NL10, zwykle gram przeciwko większemu FtCB F. Flopa trafiasz, najogólniej rzecz ujmując, w 1/3 przypadków - z tego, co oglądałem filmy na PS. Choć pewnie nie masz tam dużej próbki.

Call na Flopie jest ok, ale i tak wolę raise. Na Turnie leży już tyle drawów, że na jego kolejny bet ja mam tam easy shove - bardzo wielu kart nie chcesz zobaczyć na tym stole. On najwidoczniej nie odpuści Ci AQ/KK, które dają Ci value. Szkoda, że nie podałaś więcej jego statów, bo dałoby się pewnie lepiej odczytać jego zakres (AF, AFq na poszczególnych streetach + jak się zachowuje jako PFR).

Odpowiedz
Cytat

jesli 67% oznacza dwa z trzech to nie jest próbka

tym samym warto to grac standardowo a nie kombinowac z uwagi na jakis stat po 3 probkach ktory mozna nazywac 'tendencja' co najwyzej

tym bardziej ze jak callujesz to dajesz fajne oddsy CO ktory jest po Tobie na rowniez sprawdzenie, bedac w grze postflop bez pozycji w duzej puli z jedynie overpara

as played
mozna wrzucic stacka na turnie, drawow jest od ZAJEB****, on ma 6$ behind tylko

jesli callujesz ze wzgledu na blefy, [nie napisales dlaczego callujesz], to jest to bledne odczytanie villaina [af 1.1]

czy masz 50% EQ na wrzucenie stacka na turnie?
AQ / KK
moze KQ [bo to sqz byl]
izi callnie Cie tutaj, bije Cie jedynie 3komb QQ[ktore biorac pod uwage sizing i af najczesciej tam ma hahaha]

Odpowiedz
Cytat
muminiusz

Ja KK+ zawsze wsuwam pre, niezależnie od przeciwnika. Chce dostać call od QQ+ AK. Jeśli zrobi to luźniej to super.

QQ i AK z reguły też

Odpowiedz
Cytat
uche18

Czesc

Tutaj nie masz patrzec na ft3b ale na ft4b bo jesli bys grala to 4-betujesz. Ja gralbym ten 4-bet z dwoch powodow. Nie chcialbym aby dolaczyl do nas CO gdzie dajesz mu fajne oddsy, a szansa na wygranie dla twoich AA znacznie spada vs 2 przeciwnikow, a po drugie to budujesz w ten sposob dynamike miedzy wami.

Jesli chodzi o post flop to raisowalbym najpozniej na T. Tak jak zagralas to jest fold na R bo nic juz tam nie bijesz poza bluffem.

Odpowiedz
Cytat