Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AA nl10 ??

9 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
311 Wyświetlenia
czerstwyjan
PokerStrategist

Known players:
[tg]SB$1,90:///////;BB$10,05:///////;Hero$4,00:///////;MP1$4,20:///////;MP2$1,85:///////;MP3$21,60:///////;CO$12,95:///////;BU$10,10:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.60 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is UTG+2 with A♥, A♦
Hero raises to $0,50, 2 folds, MP3 calls $0,50, 4 folds.

Flop: ($1,15) 8♥, 7♣, Q♣ (2 players)
Hero bets $0,90, MP3 calls $0,90.

Turn: ($2,95) Q♥ (2 players)
Hero bets $2,60 (All-In), MP3 calls $2,60.

River: ($8,15) Q♦

Final Pot: $8,15

No i nie wiem czy nie dałem ciała okropnie.. jego pasywna kgra nie wskazywała na to zeby miał cokolwiek.. stąd tak a nie inaczej..

8 odpowiedzi

Tak na dzień dobry to masz 2 x za dużego stacka do grania SSS :)

Na turn chyba lepiej dać check i zobaczyć reakcję, chociaż odpalenie second barrel też nie jest najgorsze.

czerstwyjan Autor wątku
czerstwyjan
PokerStrategist

przecież napisałem ze po podwojeniu wpadły mi AA to przeciez nie zrzucę..

czerstwyjan napisał
przecież napisałem ze po podwojeniu wpadły mi AA to przeciez nie zrzucę..

Ale chyba nie w tym wątku :)

czerstwyjan Autor wątku
czerstwyjan
PokerStrategist

a to przepraszam w takim razie po podwojeniu.. nie brałem pod uwagi że ma damę.. w każdym razie

Krasu
PokerStrategist

Witaj czerstwyjan,

Na preflopie podbijałbym normalnie za 4bb, nie było limperów przed Tobą więc chcesz dostać jakąś akcje za Tobą.

Na flopie bardzo poprawnie, zdecydowany cont-bet jest tutaj konieczny.

Na turnie sytuacja się bardzo komplikuję , wypada dla Ciebie bardzo niekorzystna karta. Trzeba tutaj obstawić przeciwnika na jakąś rękę , z czym mógł sprawdzać flopa? Jeśli trafił na flopie Q to na turnie jesteś bardzo w plecy. Jeśli grał tylko call z drawem to nadal masz duże szanse na wygraną. Bijesz jeszcze jakieś 7-8, K-K, J-J, T-T... ale w większości przypadków przeciwnik raczej będzie miał tą damę. Sprawdzanie shorta z suited connectorami jest nieopłacalne tak samo jak dobieranie na flopie za cenę prawie całego pota , dlatego też draw u przeciwnika odpada... Na turnie zalecałbym wtedy grać check i ewentualnie call jakiegoś niskiego beta, ale podejrzewam że przeciwnik zagrałby value bet za 2/3 pota i wtedy możesz spasować. Gdybyś doszedł na river mógłbyś grać all-in z czystym sumieniem wiedząc że przegrałeś z nie byle czym.
Czekam na wasze opinie, jak i na opinie magica.

Pozdrawiam

magic83
Oldschool Grinder

hej czerstwyjan ,

ja generalnie moge jeszcze dodac ze wlasnie jak jestes po podwojeniu i dostaejsz taka rakiete i troche sie obawiasz nia grac to wlasnie mocno betuje mocniej niz normalnie, jesli ktos zdecyduje sie cibei sprawdzic to pule beda wieksz i latwiej bedzie szybciej zagrac all in i do tego jak beda ciebie callowac to na dluzsza mete powinnes jeszcze lepiej na tym wychodzic.

Dlatego w sumie twoje podbicie 5bb nie musial byc takie zle na pf, flop przynosil pare drawow mozna znow bylo uderzyc anwet troche ponad pule jak sie obawiasz takei uklady rozgrywac!!

Generalnei takie rece z mocnymi over parami to uklady w ktorych najczesciej jestesmy zdecydowanie z z przodu lub daleko z tylu, ja uwazam ze na tych najmniejszych limitach nalezy jak najszybciej z AsAs wpakowac sie all in!!

Zagral bym pewnei bardzo podobnie do ciebie ta reke (Q na turnie w sumie nie musiala wiele zmieniac mogl ciagnac drawy!!)

Krasu
PokerStrategist

Wiem że to zupełnie nieistotne dla analizy rozdania, ale z ciekawości zapytam, co miał przeciwnik ? :)

czerstwyjan Autor wątku
czerstwyjan
PokerStrategist

przeciwnik miał KK :)