Napisane przez B3DNAR3K
nieważne jak rozegramy ta rekę , czy call raise od przeciwnika czy wrzuta flop od razu to i tak się skończy na stackowaniu , mi tylko chodzi o jedną rzecz jeżeli decydujemy się stackować to potrzebujemy 4,17/10,50 minus rake
0,397 % EQ a mamy te 45% może na cały range , mając lub nie mając minimalną przewagę czy ja nie mam prawa się wycofać z tego rozdania i nie chcąc ryzykować reszty swoich pieniędzy w BE spocie gdy zainwestowałem mniej niż 1/4 stacka ??? pytam się nie mam prawa ???
Jej, ja zaznaczyłem, że nie chce dyskutować o samym rozdaniu, bo to teraz mniej istotne. Tylko tym co napisałeś odnośnie equity ( założonego z góry przez Ciebie) - tego co pogrubiłem.
Jeśli potrzebujesz 40%, a masz 45%, to call jest +EV a nie BE!!
Dystrybucja zakresu villaina, kombinatoryka, NIE MA ZNACZENIA, jeśli trafnie określiłeś equity!!!
Nawet gdyby on miał tutaj powiedzmy 10 lepszych rąk i 1 JEDNĄ gorszą i jakimś cudem przy takim rozłożeniu kombinatoryki, miałbyś 45% equity, a potrzebowałbyś 40%, to masz +EV call.
To już nie jest kwestia logiki, patrzenia na spota, czy czegokolwiek - pracujemy na z góry założonych liczbach - matma to matma, 2+2 będzie 4, tyle.