Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aa

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
1,436 Wyświetlenia
Moderator
baadnewz01

Party, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP1: $11.84 (118.4 bb)
UTG+2: $3.35 (33.5 bb)
BTN: $14.55 (145.5 bb)
MP2: $11.71 (117.1 bb)
SB: $10.23 (102.3 bb)
BB: $26.55 (265.5 bb)
Hero (MP3): $12.09 (120.9 bb)
CO: $8.96 (89.6 bb)

Preflop: Hero is MP3 with A A
2 folds, MP2 calls $0.10, Hero raises to $0.50, 4 folds, MP2 calls $0.40

Flop: ($1.15) 4 9 K (2 players)
MP2 checks, Hero bets $0.80, MP2 calls $0.80

Turn: ($2.75) 7 (2 players)
MP2 checks, Hero bets $2.25, MP2 calls $2.25

River: ($7.25) 8 (2 players)
MP2 checks, Hero bets $4.35, MP2 raises to $8.16 and is all-in, Hero calls $3.81

vs.

Spoiler

PRE : izoluje limpera
FLOP : cbet 4 value
TURN : cbet 4value i for protection
RIVER : uzupełnił się FD ,ale on wciąż ma tu dużo gorszych rąk typu jakieś Kx na jego x/raise call jest ok?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
insanepro

Hi,

uzupełnił się FD ,ale on wciąż ma tu dużo gorszych rąk typu jakieś Kx na jego x/raise call jest ok?

Jaki jest powód tego calla?

Odpowiedz
Cytat
baadnewz01 Autor wątku
Moderator
baadnewz01

Jestem już skomitowany i fold tak czy inaczej nie wchodzi w grę?

Odpowiedz
Cytat
insanepro

Absolutnie nigdy nie popadaj w pułapkę takiego myślenia. "Skomitowany" - co to w ogóle oznacza ? Zastanawiałeś się kiedyś ? Pytam nie dlatego, żeby Ci dowalić tylko dlatego, że pamiętam swoje tego typu calle, które robiłem "bo jestem skomitowany". Skoro po bet-call przegrywasz w 90% a wygrywasz 10% ( wartości na potrzebny przykładu, ale tak to jednak najczęściej wygląda gdy trzymasz TP/Over pair i dostajesz push na river) to po prostu fold i zostawiasz sobie 40bb. Pomyśl ile winrate w long run odpada przez takie zagrania na zasadzie "a callne bo już wstawiłem tyle staka to muszę" tyle, że w takich spotach jak ten zawsze praktycznie jesteś daleko z tyłu, a po drugie nic nie musisz. W takich rozdaniach gdzie przeciwnik ma potencjalnie tonę lepszych rąk, gdzie linia pasuje do nutsa, to nawet z oddsami, które najczęściej dostajesz na riverze w stylu ~20% ten call jest EV-.

Odpowiedz
Cytat
Szkodnick

Jak uważasz, lepiej przeczekać river, czy grać bet/fold?

Odpowiedz
Cytat
insanepro

Bet jest ok, bet-call nie, a to dlatego, że przeciwnik gra x/call z gorszymi rękami, a x/ship z lepszymi.

Odpowiedz
Cytat
baadnewz01 Autor wątku
Moderator
baadnewz01

Napisane przez insanepro

Absolutnie nigdy nie popadaj w pułapkę takiego myślenia. "Skomitowany" - co to w ogóle oznacza ? Zastanawiałeś się kiedyś ? Pytam nie dlatego, żeby Ci dowalić tylko dlatego, że pamiętam swoje tego typu calle, które robiłem "bo jestem skomitowany". Skoro po bet-call przegrywasz w 90% a wygrywasz 10% ( wartości na potrzebny przykładu, ale tak to jednak najczęściej wygląda gdy trzymasz TP/Over pair i dostajesz push na river) to po prostu fold i zostawiasz sobie 40bb. Pomyśl ile winrate w long run odpada przez takie zagrania na zasadzie "a callne bo już wstawiłem tyle staka to muszę" tyle, że w takich spotach jak ten zawsze praktycznie jesteś daleko z tyłu, a po drugie nic nie musisz. W takich rozdaniach gdzie przeciwnik ma potencjalnie tonę lepszych rąk, gdzie linia pasuje do nutsa, to nawet z oddsami, które najczęściej dostajesz na riverze w stylu ~20% ten call jest EV-.

spoko no problemo nie oczekuję głaskania po głowie i odpowiedzi super to rozegrałeś gram tak samo :) dzięki za wyjaśnienie :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat