Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aa

10 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
211 Wyświetlenia
Moderator
baadnewz01

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.04(BB) Replayer
Hero ($4)
BB ($5.59) vp22/pf16/ag4/h70/
UTG ($4.06)
UTG+1 ($4.15)
CO ($2.94)
BTN ($4)

Dealt to Hero A♥ A♣

fold, fold, CO raises to $0.08, fold, Hero raises to $0.32, BB calls $0.28, CO calls $0.24

FLOP ($0.96) K♣ 7♣ J♦

Hero bets $0.78, BB raises to $1.84, CO folds, Hero folds

BB wins $2.40

po ciężkiej rozkmince zrzuciłem bo wydaje mi się że jestem tu z tyłu KK+ by pewnie 4betował zostaje tylko JJ i 77 bo drawów też tu nie widzę mimo wszystko nie wiem czy fold nie był zbyt weak

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi

ciężka sprawa. Jedyne ręce z jakimi prowadzisz to agresywnie rozegrane drawy i o czasu do czasu QQ, AK (których i tak ma kilka) które zagrały call z jakiś dziwnych powodów. Co do drawów, to bez pozycji raczej nie będzie tam miał rąk typu SC, chociaż widziałem już graczy którzy z identycznymi statami nie odpuszczali żadnych suited conectorów, nawet bez pozycji. Mimo wszystko, myślę że jeżeli on to robi z drawem to będzie to combo draw typu QTs, QJs, AQs (chociaż to skutecznie blokujemy), z którymi jest w dobrej kondycji. Jeżeli doda się do tego KJ i sety to ciężko doszukać się rąk które bijemy. na flopie wydaje mi się że albo fold albo push (ja osobiście skłaniam się do fold). Call tutaj jest beznadziejny.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Hi,

Podaj wiecej stat, szczegolnie agresji. Jaki mu dajesz range?

Odpowiedz
Cytat
AltairZiom

Gość ma tutaj AK,KQ,KJ,QJ,AJ,AQ,77,JJ albo jakiś czysty bluff bo wie że często grasz cbety i chce cię złapać. Na tym limicie bez jakiś głębszych readów dla mnie easy push bo na taki range masz 68% equity.

Nawet zwężając go do : JJ,77,AKs,KJs+,QcJc,AKo masz still 54%

Odpowiedz
Cytat
Endurx

easy ship ze względu na samo AK i kilka flush drawow z gut shotem, absurdem jest stawianie go tutaj tylko na seta waletów i siódemek

Odpowiedz
Cytat

niestety ale jestes juz pot commited i to z gorsza reka na 90% zobaczysz jakies KJ, pytanie tylko czy call czy rr, mysle ze bym callnal i na kazdym c leaduje na turnie a na reszte to c/x

Odpowiedz
Cytat
BadBoy1989

Masz dobrą cenę żeby tutaj shipowac, do tego to nie zawsze oznacza made hand, a nawet drawa, Tworzysz na pewno małe ale zawsze jakieś fold equity. Do tego dla mnie masz zawsze 50%+ na jego stack off range. Fold jest zdecydowanie zbyt weak.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Ok, skoro sie nie doczekam statow to trzeba sie zastanowic nad jego rangem.
Ciekawe jaki ma call open i 3b pf. Dzieki temu moglibysmy wyeleminowac rece typu AK, AQs etc

podam kilka opcji:

Board: J♦K♣7♣
       Equity     Win     Tie
SB     60.73%  60.60%   0.13% { AhAc }
BB     39.27%  39.14%   0.13% { 77, AKs, KJs, QTs, AKo, KJo, QTo }

kazdy OESD + AK dodane do jego range, z tym ze uwazam ze on AK czesto po prostu 3b pf i bardzo czesto rowniez nie gra ch/r na tym boardzie.

Equity     Win     Tie
SB     51.88%  51.88%   0.00% { AhAc }
BB     48.12%  48.12%   0.00% { 77, KJs, QcTc, KJo, QTo }

Bez AK.

Czyli widac z grubsza ze tam stack off bedzie dochodowym zagraniem, zaznaczam rowniez ze nie dodalem do jego range prawie zadnego FD co, a sadze ze napewno takowe rece bedzie posiadal co czyni ten spot jeszcze lepszym dla nas.

Moge jeszcze wykluczyc u niego kazde OESD i zostawiaja OESD+FD:

Equity     Win     Tie
SB     28.68%  28.68%   0.00% { AhAc }
BB     71.32%  71.32%   0.00% { 77, KJs, QcTc, KJo }

Mamy 28%, a jezeli dobrze policzylem to tyle potrzebuje na call zeby byc BE co znow pokazuje ze stack off nawet vs taki range bedzie dobry.

Odpowiedz
Cytat
baadnewz01 Autor wątku
Moderator
baadnewz01

Trochę się zagapiłem call open 9% 3bet 4%

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Probka mala, ale jak widac on 3b monstery (moga tam byc rece rowniez typu AK) i calluje dobre rece pf czyli wszelkiej masci brodways i pp. Pewnie bedziesz tam mial jakies 30% na stack off jego, ale oddsy kaza sprzawdzic.

pozdro

Odpowiedz
Cytat