Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A9s nl200

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
144 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $2(BB) Replayer
Hero ($233)
BB ($225)
UTG ($410)
UTG+1 ($206)
CO ($280)
BTN ($172)

Dealt to Hero A♦ 9♦

fold, fold, CO raises to $4, fold, Hero raises to $14, BB calls $12, fold

FLOP ($32) 7♣ 8♣ 9♣

Hero bets $24, BB calls $24

TURN ($80) 7♣ 8♣ 9♣ K♥

Hero??

Uploaded with ImageShack.us

Zastanawiam się jak zagrać tą ręke. Na flopie cbet jako standard.

Na turnie mam kilka opcji: c/f, c/c c/r, bet/fold, bet/call

Range jaki mu daję na turnie:
99-77,KTs,Q9s,J8s+,T7s+,97s+,86s+,76s,AcKh,AcKs,AcQh,AcQs,AcJh,AcJs,AcTh,AcTs,AcKc,AcQc,AcJc,AcTc,Ac5c,Ac4c,Ac3c,Ac2c

Na ten range mam 37%

a) c/f wydaje się trochę zbyt weak ze względu na jego bet in position vs missed cbet
b) c/c wydaje się ok. Jedyny problem jest taki, że często na river przeciwnik mnie wyrzuci. Ze względu na jego dość wysokie afqna river, grając c/c w turnie, musiałbym zagrać c/c na river. Pytanie tylko, czy przeciwnik kiedykolwiek będzie tutaj blefował na blankach river? Nie umiem ocenić na jakim poziomie myśli.

Dalszych opcji już nie będe pisał. Teraz olśniło mnie, że jestem poprostu zbyt słaby na jego range, żeby cokolwiek kombinować. C/f turn! :f_thumbsup:

W takim razie czy jest sens betować flopa? Skoro betujemy, chcemy dostać value od gorszych rąk, natomiast bet flop z intencją c/f turn to trochę kiepska opcja?

Co myślicie o opcji c/c flop i dalej w zalezności od kart?

1 odpowiedź
Ninjai
BlackMember

Cos cie zle oslonilo, albo slonce za duzo pali :D

Cbet flop jaknajbardziej, na turnie tez czesto betuje, bo

a) on ma mase rak typu pair+draw, ktore inaczej biora sobie check i realizuja equity
b) on bedzie mial mase rak typu 9x do bluff-catchowania, moze nawet druga parke, a ty sie zaczynasz polaryzowac.
c) on moze miec czyste drawy, ktore teraz zgarnely jakies equity i zagraja double-floata.
d) Jak XC turn, to XC river bardzo czesto. Ale tutaj wchodzisz potem w guessing-game.

Ja na preflopie tez nie daje mu takich dobrych oddsow, podbijam do 8-9bb.