Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A9s

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
127 Wyświetlenia
Dizzelek
Oldschool Grinder

On Game, $0.10/$0.20 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

CO: $6.16 (30.8 bb)
Hero (BTN): $20.50 (102.5 bb)
SB: $21.15 (105.7 bb)
BB: $23.72 (118.6 bb)
MP: $20 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with 9 A
2 folds, Hero raises to $0.60, SB raises to $2, BB folds, Hero calls $1.40

Flop: ($4.20) 4 T K (2 players)
SB bets $3, Hero raises to $7.30, SB folds

Results:

Spoiler

$10.20 pot ($0.51 rake)
Final Board: 4 T K
Hero mucked 9 A and won $9.69 ($4.69 net)
SB mucked and lost (-$5 net)

Przeciwnik dużo broni blindów z SB i BB. Decyduję się na call vs 3bet. Nie wiem czy 4bet nie byłby lepszy, ale nie mam pod ręką info o Fold vs 4bet (ah te nowe pop-upy HM2, trzeba coś zmienić). Call nie wydaje się zły bo oceniam że na mnie ten gracz będzie 3betować wszystkie Ax + dużo słabszych rąk. więc A9s nie jest szczególnie zdominowane.

Nie wiem czego mogę spodziewać się od typowego rega na tych stawkach w 3bet pocie na KTx boardzie. Czy Cbet 100% range'u, czy tylko FD i TP+? Mam strasznie dużo "nie wiem" w odniesieniu do tego spota.

polska.pokerstrategy.com
Stół: KsTc4c
Equity Wygrana Podział
MP2 38.01% 37.91% 0.11% { Ac9c }
MP3 61.99% 61.88% 0.11% { KK+, TT, AKs, KJs+, QcJc, Jc9c, AKo, KTo+ }

Equilab trochę podpowiedział. Na range od którego spodziewam się cbet/3bet tj. monster drawy, TP+, mam oddsy na call (nie uwzględniając że może mieć tam dużo gorszych FD). Raise przede wszystkim ułatwia mi sytuację, bo nie muszę podejmować niepewnych decyzji na T. Dobrze kombinuję?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
muckinfella
PokerStrategist

Hey

4b/f z Ax jest zawsze fajna opcja, aczkolwiek od ~A9+ mozesz rozwazac crr IP jesli zakladasz, ze on Cie 3b light z masa Ax jako CRE i bedzie zdominowany + masz wieksze playability przez s00tki :)

Flop mi sie podoba i dobrze kombinujesz-> oprocz tego, co napisales (matma ) range) chcesz dla podstawowego balansu wrzucic tutaj do raising range troche blefow/setow/drawow/Kx jesli checie tworzyc odpowiednia dynamike i na tym boardzie Twoje FE od rąk typu midpp/Tx jest na tyle spore, ze jego b/c to tylko Kx/QQ-JJ i moze QJ, wiec strasznie wąsko a dodatkowo nie masz nic przeciwko wyrzuceniu AQ-AJ.

pozdr

Odpowiedz
Cytat