Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A9s 140bb

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
211 Wyświetlenia
Sztres

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($15.58)
BB ($14.67)
UTG ($3.50)
Hero ($14.35)
BTN ($10.09)

Dealt to Hero 9♦ A♦

fold, Hero raises to $0.35, fold, SB calls $0.30, BB calls $0.25

FLOP ($1.05) 9♥ A♥ 4♠

SB checks, BB bets $0.30, Hero raises to $1, SB calls $1, BB folds

TURN ($3.35) 9♥ A♥ 4♠ 6♠

SB checks, Hero bets $2.60, SB raises to $5.20, Hero raises to $13 (AI), SB calls $7.80

RIVER ($29.35) 9♥ A♥ 4♠ 6♠ 2♥

Spoiler

Hero shows 9♦ A♦
(Pre 65%, Flop 90.5%, Turn 95.5%)

SB shows 4♣ A♣
(Pre 35%, Flop 9.5%, Turn 4.5%)

Hero wins $27.40

sb po 60h 15/12 AF 1 afg 26 wtsd 27 call open 5 c/r 75% (5)

Wiem więcej na flopie. Zagapiłem się _frown:
W sumie długo zastanawiałem się nad poddaniem turna, ale stwierdziłem, że z takim wysokim c/r na takiej próbce może trzymać tam bluffy, albo overplayować jakieś ręce typu drawy, dwie pary (wiem, że próbka bardzo mała, ale cóż zrobić, jak się zmnienia stoliki co 5min )

2 odpowiedzi

Witam

Na pre flopie koleś ma tight staty , i jeśli patrzę na staty rzadko calluje open.

Można mu dać pockety i kilka suited connectorów ale nie za dużo.

Na turnie as played.
Ja nie wiem czy on tam trzyma dużo blefów mimo znacznego c/r to on zagrał tylko kilka rąk ze swojego mocnego tight zakresu i mógł tam po prostu trzymać monstery.

Taki min raise to rzadko blef z drawem , poza tym to nie ma sensu kiedy
z FDh mógł raisować cię już na flopie to po co miał czekać na c/r turn kiedy jego equity jest mniejsze? A w jego range nie ma za dużo peelowanych backdoor xsxs może Ts9s.

Podsumowując
Raise dla mnie to jednak lekki overplay , można się zastanowić nad call , ale też nie za bardzo można mieć sensowny plan na river bo połowa tali uzupełni jakiegoś drawa. Myślę że mając 150bb w staku można z ciężkim sercem wcisnąć fold.

Lynx33

Z jednej strony sporo blokujesz i masz mocną rękę, z drugiej przeciwnik ma ciasny range pre, jesteś deep a A♥ sprawia, że villain ma ekstremalnie mało drawów w range dla mnie to jest crying fold do raise na turnie bez readów, że przeciwnik może tutaj shipować coś poza setami. Po rozdaniu notatka.

Co pokazał?

Pozdrawiam