Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A9

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
229 Wyświetlenia

Bardzo prosiłbym o ocenę nie mam dostepu do sreberka narazie wiec nie moge wrzucać tam do oceny.

Wydaje mi się iż błąd jaki zrobiłem to brak betu na riverze

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]UTG2$38.89:///////;MP1$4.75:///////;MP2$24.42:///////;MP3$9.16:///////;CO (Hero)$11.95:///////;BU$25.00:///////;SB$17.01:///////;BB$34.92:///////;UTG1$22.10:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with A:s, 9:s.
5 folds, Hero raises to $1.00, 2 folds, BB calls $0.75.

Flop: ($2.1) J:s, 9:h, 3:c (2 players)
BB checks, Hero bets $1.00, BB calls $1.00.

Turn: ($4.1) 7:h (2 players)
BB checks, Hero bets $1.00, BB calls $1.00.

River: ($6.1) J:c (2 players)
BB checks, Hero checks.

Final Pot: $6.1.

Results follow:

BB shows two pairs, jacks and nines(Td 9d).
Hero shows two pairs, jacks and nines(As 9s).

Hero wins with two pairs, jacks and nines(As 9s).

EDIT : PROSZE O PRZENIESIENIE DOSTAŁEM PROMOCJE :)

1 odpowiedź
magic83

hej Brookeet,

Zakladam ze byles po podwojeniu i grasz strategia sss, zasady mowia aby po podwojeniu na najnizszych limitach rozgrywac takie rece jak AsAS KK czekajac az wroci do nas deler kiedy zsiadamy ze stolu

Nie ukrywam jednak ze im wyzej gramy i pewniej sie czujemy to zwlaszcza na pozycji nawet po podwojeniu ten zakres granych rak mozna rozszerzac i tak np na nl50 mogl bym juz na standardzie przyjac

early possition AsAs KK
midle poss QQ+
late AsK JJ+

ze po podwojeniu bez zastanowiania gram, idac tym tropem biorac pod uwage jak gleboko wlasnie jestem i jaka mam pozycje i oponentow za soba jak dobra jest moja gra post flop moge rozszerzac zakres granych rak po podwojeniu no i wlasnie dlatego nie mozna napisac tak odrazu ze As9s to z late possition po podwojeniu to jest reka ktora jako first in sie zrzuca.

jesli uznales ze masz slabych przeciwniko i masz pozyvje na d nimi to twoj bet nei musi byc zly, sama cbet w wojenie blindow z calkiem niezla reka wydaje sie jak najbardziej ok, po jego checku na river stral bym sie jednak pilnowac puli i jej nie zwiekszac i tez zagrac check behind z zamiarem callowania na river jakis rozsadnych betow, chba ze wiesz ze ma tendencje do blefoania na river to nawet mocnych betow

jesli uwazasz ze ogarniasz to co powiedzialem i miales podobny tok rozumowania to zagrales ok (po jego check na river jak bys podbijal to musisz postawic sobie pytanie z jaka reka ciebie tutaj sprawdzi? jesli uznasz ze dosc czesto w jego rangu z ktorym bedzie sprawdzal jest slabsza 9 to bet moze miec sens ja bym wolal jendak check- tu jest dyskusyjnie)

Natomiast prosze nie zrozum mnie zle Brookeet odnosze wrazenie ze troche jeszcze nei rozumiesz o co chodiz w tej strategi, zapraszam na treningi podyskutujemy!!!

serdecznie pzdr

magic83