Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A8s

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
124 Wyświetlenia
nickunknow
PokerStrategist

Pierwsza ręka, którą grałem vs. villain w tej sesji - nie miałem statystyk ani notek.

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$10,38:42/29/14/1,0/22/50/40/50;Hero$14,03:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (5 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy.com Elephant 0.106 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BU with A♥, 8♥
2 folds, Hero raises to $0,40, SB folds, BB calls $0,30.

Flop: ($0,85) Q♣, 7♥, 3♠ (2 players)
BB checks, Hero bets $0,5, BB calls $0,50.

Turn: ($1,85) K♣ (2 players)
BB checks, Hero bets $1, BB folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $1,85

Board jest suchy jak plewy, a turn wydaje mi się dobry do 2nd barrel. Jak myślicie?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
toony122
Oldschool Grinder

Witam

Pre flop - na BTN polecam mniejszy bet sizing, 2.5 lub 3 bb sa w wiekszosci wypadków optymalne (mniejszy sizing jeśli masz tight graczy i chcesz stealowac duży range, większy kiedy masz luźniejszych graczy i będziesz podbijał mniej rąk - wtedy chcesz budować pulę jak najszybciej).

Turn - second barrel jest ok, przeciwnik nie ma wysokiego WTS, na tej karcie spasuje wszystkie 7x, pocket parki, czasem Qx. Tylko takie ostrzeżenie na przyszłość - kiedy barrelujesz staraj się mieć jakieś equity (gutshot, flush draw, 2 dobre overcards itp). Oczywiście od czasu do czasu zdarzą się naprawdę dobre sytuacje jak ta i wtedy możesz bić bez equity, ale zawsze taka decyzję trzeba przemyśleć.

pozdrawiam
Toony

Odpowiedz
Cytat