Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A8o - Zła interpretacja cold call spowodowała spazz posftlop

9 Posty
5 Użytkownicy
2 Reakcje
477 Wyświetlenia
trzasku
PokerStrategist

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 5 Players

SB: $23.49 (234.9 bb)
BB: $9.15 (91.5 bb)
MP: $18.53 (185.3 bb)
CO: $9.51 (95.1 bb)
Hero (BTN): $10.10 (101 bb)

Preflop: Hero is BTN with A 8
2 folds, Hero raises to $0.40, SB calls $0.35, BB folds

Flop: ($0.90) 9 T 7 (2 players)
SB checks, Hero bets $0.57, SB calls $0.57

Turn: ($2.04) J (2 players)
SB checks, Hero bets $0.97, SB raises to $2.90, Hero raises to $6.77, SB raises to $10.64, Hero calls $2.36 and is all-in

Preflop: Zwiększam sizing do 4BB aby budować pulę na rybkę siedzącą na BB. Dostaję call od regularsa który ma bardzo dziwne statystyki call open, na SB calluje on tylko 1%. SBvsBTN 3-betuje on 9% z czego połowa to pewnie wysokie broadwaye i wysokie PP a druga połowa to blefy. Nie opłaca się callować PP na SBvsBTN dlatego w jego 1% calling rangu widzę najlepsze broadwaye które nie 3-betują, czyli coś typu KQ, KJs, QJs.

Flop: Gram valuebet od jego SD, 2 over+GS type of hands. Czyli calluje mnie cały zakres który cold callował preflop.

Turn: J bardzo poprawia jego range, jego KQ trafiają lepszego strita, jedyne co biję to QJs oraz KJs która ma teraz parę ale tych rąk z powodu bycia suited jest znacznie mniej niż KQ dlatego nie mam tam valuebeta i powinienem grać check-back. Bet to według mnie błąd w tej sytuacji. Przeciwnik nie wydaje się być agresywnym typem gracza dlatego jego check/raise to praktycznie zawsze KQ. Niestety podczas gry źle zinterpretowałem cold call preflop i dałem mu do rangu PP typu TT, 99, 77 które też mogłyby tak grać ale nawet wtedy z powodu dużej ilości kombinacji KQ nie mam tam ani c-beta a już na pewno nie EV+ 4-beta.

Zespazowałem rozdanie przez brak koncentracji i czasu oraz nowej sytuacji jaką był bardzo wąski cold calling range przeciwnika.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
johnybravo80
Oldschool Grinder

Moim zdaniem on tam może mieć te średnie pary (88-JJ) + jakieś wysokie broadwaye w swoim calling range z SB. Flop wydaje się standard z OESD, ale tak naprawdę to ten board zdecydowanie lepiej wpasowuje się w calling range SB i praktycznie nie masz tam FE, a toje EQ dupy nie urywa

Stół: 9♥T♣7♠
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    46.87%   45.05%    1.82% { Ad8h }
MP3    53.13%   51.31%    1.82% { JJ-88, KQs, QJs, JTs, KQo }

Czyli jak dla mnie to jest xbh flop. Co do turna to już popłynąłeś. O tyle, po jego raise może ma jakieś spazy w swoim ranege (w co wątpię, bo nie wygląda na takiego), o tyle swoim 3-betem izolujesz się na splity i lepsze ręce. Przecież taki przeciwnik z setem zagra tylko call na tym turnie.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Dla mnie to jest b/c turn. Przeciwnik albo ma tu strita(freeroluje na CIebie z KQ) albo nie ma nic. Backdoor flusha nigdy tutaj nie ma więc nie musisz 3betować turna dla protekcji.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

@johnybravo80, to co podałeś to już 3,6% a zauważ, że on calluje tylko 1%.

@EmiyaKiritsugu, dlaczego zdecydował byś się na bet turn? Czy jest to valuebet czy coś inego Jeżeli valuebet czy mógłbyś zaproponować jakiś jedno procentowy range na który jesteśmy z przodu?

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Masz strita, czemu więc chcesz xbackować? Przeciwnik nie wyczaruje Ci soczystego blefa gdy sam coś ma(co pokazuje call na flopie) i może często potkontrolować.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Mam strita ale na jego 1% range który podałem jestem i tak behind. Wszystko zależy od tego co byśmy mu dali w tym calling range preflop bo w jednej sytuacji jesteśmy 56% ahead a w drugiej mamy tylko 24% equity:

Stół: T♣9♥7♠ J♠
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    76.60%   76.14%    0.46% { KJs+, QJs, KQo }
MP3    23.40%   22.93%    0.46% { Ad8h }

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80
Oldschool Grinder

Napisane przez trzasku
@johnybravo80, to co podałeś to już 3,6% a zauważ, że on calluje tylko 1%.

Zdaje sobie z tego sprawę, ale bez jakiś notatek, ciężko stwierdzić który 1% on akurat gra przez call. Więc zakres został rozszerzony do najbardziej prawdopodobnych rak.

Odpowiedz
Cytat
LYSYANIOL69
Legacy Member

flop:
x/b - no feq, no valuebet
turn - b/c. Bez sensu jest b/3b

Śmiałe stwierdzenie, że na flopie masz vbeta. Jeśli on ma 3b pf 9% i flat 1%, to 3b linear range jak ATs+ KJs+, JJ+. Calluje 77-TT.
W tym spocie jego call open jest szerszy o JT, QJ etc.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Przestań zgadywać który konkretny 1% ma w zakresie i przypisz mu kilka % i wtedy stwórz plan.

Tutaj nawet nie masz pewności na ile wiarygodne będzie, że sprawdzi 1%, bo:
- otwierasz 4bb
- na BB jest fisz

Odpowiedz
Cytat