Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A7s NL20

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
89 Wyświetlenia
Youthanasiaa

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.20(BB) Replayer
SB ($53.87)
BB ($21.49)
UTG ($20)
Hero ($20.89)
CO ($20.30)
BTN ($20)

Dealt to Hero 7♦ A♦

fold, Hero raises to $0.60, CO calls $0.60, fold, fold, BB calls $0.40

FLOP ($1.90) J♦ Q♦ 3♣

BB checks, Hero bets $1.40, CO raises to $4.57, BB folds, Hero calls $3.17

TURN ($11.04) J♦ Q♦ 3♣ T♦

Hero checks, CO bets $5.52, Hero raises to $15.72 (AI), CO calls $9.61 (AI)

RIVER ($41.30) J♦ Q♦ 3♣ T♦ 4♥

Witam.

CO bardzo tight (12/11)
Czy tutaj powinienem cbetować na flopie? W dwóch przeciwników raczej nie mogę cbetować for value ? Lepszy byłby check/call?

Po jego check raise daje mu tutaj taki (dość naciągany) range: 33, AQ, Ad8d-AdTd, KQ, QJ, Td9d, 9d8d, KdTd
Potrzebuje ok 39% żeby call był ok ??
Na range jaki podałem mam 41%

Proszę o ocene. Czy te wyliczenia są poprawne?
Dziękuje.

1 odpowiedź

Cześć

Mnie się bardziej podoba fold pre flop. A7s jest dość luźnym otwarciem i dopóki nie czujesz dużej przewagi na postflopie, polecam ci to foldować. Mnie się cbet podoba. Masz trochę fold equity(wyrzucasz wszystkie parki 44-TT)+pot equity(flush draw).

Nie zgadzam się z range który podałeś. Oczywiście żeby lepiej określić jego zasięg raisowania, przydałyby się jego statystyki postflop. Natomiast nie spodziewam się, żeby gracz, który nie jest bardzo agresywny raisował tutaj AQ,KQ. Zauważ też, że on w range nigdy nie ma Ad8d-AdTd, ponieważ ty trzymasz A♦ :) To czy calluję jego raise na flopie uzalezniam od statystyk. Jeżeli uważam, że w momencie trafienia flusha on wypłaci mi się dalej z jakimiś bluffami, setami- wtedy b/c flop i reevaluate turn=nh. Jeżeli jednak przypuszczam, że przestraszy się on kolejnego :diamond:, wtedy gram b/f flop.