Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A6s nl4

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
177 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.04 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP2$4.27:///////;MP3$4.38:///////;CO$4.55:///////;BU$3.94:///////;SB$6.26:///////;BB (Hero)$4.15:///////;MP1$9.63:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 6:h, A:h.
2 folds, MP3 calls $0.04, CO folds, BU calls $0.04, SB folds, Hero checks.

Flop: ($0.14) 5:d, K:s, A:s (3 players)
Hero checks, MP3 checks, BU checks.

Turn: ($0.14) 9:c (3 players)
Hero bets $0.16, MP3 folds, BU calls $0.16.

River: ($0.46) 8:d (2 players)
Hero checks, BU checks.

Final Pot: $0.46.
Results follow:

Hero shows a pair of aces(6:h A:h).
BU shows a pair of eights(8:s 6:s).

Hero wins with a pair of aces(6:h A:h).

czy check na preflopie był tutaj błędem czy dopuszczalny?
nie chciałem się zbytnio agnażować w to rozdanie, na flopie bez pozycji olałem dalszą grę, ale po wielkiej ciszy na turnie uderzyłem z top-parą a na riverze chciałem zagrać check/call...
dobrze rozegrane?

2 odpowiedzi
bundyrox

Pula jest limpowana czyli przeciwnicy mogą mieć szeroki zakres rąk. Mając top pair z flush drawem na flopie zagrałbym bet w wysokości puli żeby bronić się przed drawami, wyrzucić gorsze ręce z rozdania i po prostu wiedzieć gdzie jestem w rozdaniu. Oczywiście na raise trzeba by się złożyć bo problemem jest tutaj kicker.

Jeśli ktoś by sprawdził to na turnie kontrola puli jest IMO ponad ochroną przed drawami bo tak naprawdę wiele asów Cię bije. Przed flopem nikt nie podbijał więc ja bym od razu wyrzucił z range'u przeciwnika ręce typu AK,AQ,AJ, co oczywiście nie oznacza że on ich nie ma ;) Czyli dla mnie generalnie jest tutaj check/call turn.

Nie wiem jak często przeciwnik mając parę asów i widząc Twój call na turnie jest w stanie ponownie uderzyć na riverze. Jeśli już uderzy to z moim zdaniem z mocniejszą ręką niż top para i wtedy zagrałbym check/fold river bo niewiele gorszych rąk może zagrać w ten sposób.

Thorek

Witaj.

Na preflopie słusznie korzystasz z freeplay. Łapiąc top pair na flopie mogłeś zdecydować się na lead, ponieważ często będziesz miał tutaj najlepszą rękę. Niemniej jednak jest to bet flop z zamiarem kontynuacji agresji na turnie, bo jak się powiedziało a to trzeba powiedzieć b i dalej ciągnąć value od drawów jednocześnie się przed nimi broniąc. River to jest check/call.

Pozdrawiam.