Przeciwnik nieznany, preflop decyduję się na 4bet bluff, dostaję call i po flopie sądzę, że powinienem odpuszczać. Po checku przeciwnika zdecydowałem się na bet turn by spróbować wyrzucić jakieś AK (które nie stackowało preflop), potencjalne AJs, TT (choć tych rąk będzie miał relatywnie rzadko jednak).
Jednak po tym rozdaniu pownieniem grać z intencją check-fold tylko i wyłącznie jak na to patrzę.
https://handhistoryconverter.com/hands/NL-Holdem-Poker-Hand-5A-CO-1943310/
To jakie ręce będzie miał częściej niż TT i AJs?
JAk chcesz z tego rozdania wyrzucić go z AJs betem na T ?
Może mieć tutaj QQ, JJ, AQ, nie stackowane preflop AA, KK. Niektórzy mogą tu spasować drugą parę w tym spocie, ale ogólnie ten bet i tak nie był potrzebny według mnie.
No w sumie to byłby najlepszy pomysł, ale widzę, że część osób gra nieraz w ten sposób na tych limitach poprzez 4bet bluff, choć na piątkach myślę, że to niekoniecznie robić takie zagrania.
nie szukaj na sile akcji , w tym spocie nawet ostatni fisz cie niszczy 'ładne' rece trafiaja i nawet o tym nie wiesz a silne cie dominuja
jak juz jestes to musisz betowac flopa i wsowac na turnie. bo 1 betem nic co ma lepiej nie wywalasz ani zadnych drawow
pozycja ma znaczenie , ip dostaniesz tone- no moze nie tone , ale wiecej + zasiegi cala sa wezsze i wiesz co robic na flopie - wiecej foldow ooop cie niszczy
Wiadomo, że lepiej grać z pozycją. Niestety czasami sam sobie utrudniam grę po tym jak nie idzie gra.
Napisane przez DzikiHenry
pamietaj ze z pozycja calkiem inny poker a oop inny
Zawsze jest ktoś ip a ktos oop a bedąc razem w rozdaniu chyba innego pokera nie tworzą? Albo ja ni wim
Napisane przez molekpl
pamietaj ze z pozycja calkiem inny poker a oop innyZawsze jest ktoś ip a ktos oop a bedąc razem w rozdaniu chyba innego pokera nie tworzą? Albo ja ni wim
![]()
Oczywiście, że tworzą, choćby tym 4betem wywalamy znacznie większą część range'u przeciwnika, zwłaszcza kumatego, który wie, że postflop będzie miał zajebisty problem z drawami, a potencjalnie też z top parami grając oop.
A tak to nawet jak zrobił light squeeze z 76s to może się pokusić o call. Ba, w tym spocie villain może mieć T9s, bo czemu nie?
Ja bym to callował pre, pamiętaj, że możesz zrobić float na flopie na boardzie, który sprzyja Tobie, zwłaszcza jak masz jakieś ciekawe backdoory, a A5s to magiczna dłoń, która na wszystko poza AA ma dziwnie wysokie equity.
Fakt, na wysokie pary po za AA ma ok. 30% equity, tylko ja mam problem rozegrać tego typu ręce bez pozycji w 3bet pocie, to wolałem zagrać już 4bet preflop.
Napisane przez 4greg4
Ale przecież Villain nie gra tutaj oop, i tutaj nie ma żadnego squeeza.
1.To był ogólny przypadek, nie ten z tematu
2.Fakt, chodziło mi o 3bet
Napisane przez rafalos890
Napisane przez molekpl
pamietaj ze z pozycja calkiem inny poker a oop innyZawsze jest ktoś ip a ktos oop a bedąc razem w rozdaniu chyba innego pokera nie tworzą? Albo ja ni wim
![]()
Oczywiście, że tworzą, choćby tym 4betem wywalamy znacznie większą część range'u przeciwnika, zwłaszcza kumatego, który wie, że postflop będzie miał zajebisty problem z drawami, a potencjalnie też z top parami grając oop.
A tak to nawet jak zrobił light squeeze z 76s to może się pokusić o call. Ba, w tym spocie villain może mieć T9s, bo czemu nie?![]()
Ja bym to callował pre, pamiętaj, że możesz zrobić float na flopie na boardzie, który sprzyja Tobie, zwłaszcza jak masz jakieś ciekawe backdoory, a A5s to magiczna dłoń, która na wszystko poza AA ma dziwnie wysokie equity.
To jak się ten poker nazywa?
A może tak od podstaw zacznij od zbudowania matryc gry pre, a nie skopiowania gotowca. Ale tak ze zrozumieniem - jest odnośnie tego trochę materiałów, to nie będziesz miał problemu jak to rozegrać pre.
I ja dla przykładu też to na UNK 4-betuje. Ale na tym się kończy moja gra w tym spocie i pozostaje x/f na każdej ulicy. Ten board idealnie wpasowuje się w range calla do 4-betu na BTN.
Napisane przez johnybravo80
A może tak od podstaw zacznij od zbudowania matryc gry pre, a nie skopiowania gotowca. Ale tak ze zrozumieniem - jest odnośnie tego trochę materiałów, to nie będziesz miał problemu jak to rozegrać pre.
I ja dla przykładu też to na UNK 4-betuje. Ale na tym się kończy moja gra w tym spocie i pozostaje x/f na każdej ulicy. Ten board idealnie wpasowuje się w range calla do 4-betu na BTN.
+1 - przejrzałem rozdanie i dokładni to samo chciałem napisać. Preflop jest ok, postflop natomiast bez większych readów x/f. Przeciwnik ma tu więcej setów, my zaś prawie zero equity.