Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A5s nl25

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
166 Wyświetlenia
JunixBwoy
PokerStrategist

Siemanko!

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $30.97 (123.9 bb)
BB: $27.66 (110.6 bb)
MP: $45.57 (182.3 bb)
CO: $63.26 (253 bb)
Hero (BTN): $57.11 (228.4 bb)

Preflop: Hero is BTN with A 5
MP folds, CO raises to $0.75, Hero calls $0.75, 2 folds

Flop: ($1.85) 6 7 Q (2 players)
CO bets $1.77, Hero calls $1.77

Turn: ($5.39) T (2 players)
CO checks, Hero checks

River: ($5.39) 2 (2 players)
CO bets $3.25, Hero raises to $10, CO folds

Results:

Spoiler

$11.89 pot ($0.54 rake)
Final Board: 6 7 Q T 2
CO mucked and lost (-$5.77 net)
Hero mucked A 5 and won $11.35 ($5.58 net)

villain unk, 80 handów, 48/35

preflop: teraz sądzę, że 3b > call
flop: zastanawiam się nad 3betem dla semiblefu, jesteśmy na deepach, gość sporo cbetuje do tej pory bo ok. 80%. Poza oczywistymi outami typu asy czy wszelkie heartsy mam też sporo bluff outów, na których mogę go wyrzucić, repować mogę OESD, sety i wyższe Qx. On mimo wszystko nie trafia bardzo mocno tego boardu, przypisując mu przeciętny range z CO.

na turnie poszedł xb bo sugerowałem się tym, że przy tak wysokim cbecie flop będzie często xf tego typu turny.

Głównie mam problem z akcją na flopie.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
zdrojek24
PokerStrategist

hejka.

1)Dlaczego uważasz że 3bet lepszy? Chcesz 3betować dla value czy dla blefu to?
2) Sądzę że call jest lepszy na flopie. Po pierwsze masz SD value w postaci A-high i bijesz jego blefy, po drugie sizing meeeega zniechęca do raisowania.
3) na turnie zdecydowanie bet. Nie po to trafiamy na deepie flusha żeby go tu czekać. Musiałbym mieć jakieś ready że koleś dużo x/f. Zresztą jego sizing na flopie był mocny i spodziewam się 2par/setów których nie odpuści czasem.

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Bez readów BUvsCO z A5s gram 3bet/fold.
Jeżeli jakieś przyjemne fiszki na blindach ze sporymi stackami to jestem wtedy skłonny callowac :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz
Oldschool Grinder

Jeżeli jakieś przyjemne fiszki na blindach ze sporymi stackami to jestem wtedy skłonny callowac

A ja jestem przeciwna tej strategii. Na nl25 A5-A2s to jest standard call vs CO. Wyfiltrowałam niedawno te sytuacje i na 3betowaniu A5-A2s przegrywam, a na callowaniu wygrywam ponad 3bb/100.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24
PokerStrategist

Napisane przez OnlyNutzz

Jeżeli jakieś przyjemne fiszki na blindach ze sporymi stackami to jestem wtedy skłonny callowac

A ja jestem przeciwna tej strategii. Na nl25 A5-A2s to jest standard call vs CO. Wyfiltrowałam niedawno te sytuacje i na 3betowaniu A5-A2s przegrywam, a na callowaniu wygrywam ponad 3bb/100.

Dlatego właśnie pytałem o tego 3beta. Ja też to w standardzie calluję

Odpowiedz
Cytat
JunixBwoy Autor wątku
JunixBwoy
PokerStrategist

Trochę późno odpisuję, ale ciekawy temat:

3bet jeśli już to dla blefu, w tym przypadku gramy na donka więc zawsze call > 3bet. Zastanawiam się czy vs reg lepiej grać tu 3b dla blefu. Osobiście od czasu kiedy pracuję nad grą, próbka jest zbyt mała by oceniać, na jakiej akcji mam większy profit. Choć imo zdaję sobie sprawę, że mój 3bet range z BU wymaga doszlifowania :D

Odpowiedz
Cytat