Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A5s nl2

9 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
476 Wyświetlenia
michal765
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]BU$1.45:///////;SB$2.00:///////;BB (Hero)$3.82:///////;MP1$2.04:///////;MP2$2.00:///////;MP3$1.34:///////;CO$2.08:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:d, 5:d.
MP1 folds, MP2 calls $0.02, MP3 folds, CO calls $0.02, BU calls $0.02, SB calls $0.01, Hero checks.

Flop: ($0.1) 3:d, 5:c, 5:s (5 players)
SB checks, Hero checks, MP2 bets $0.07, CO folds, BU calls $0.07, SB folds, Hero calls $0.07.

Turn: ($0.31) K:d (3 players)
Hero checks, MP2 bets $0.26, BU folds, Hero calls $0.26.

River: ($0.83) T:s (2 players)
Hero checks, MP2 bets $0.41, Hero calls $0.41.

Final Pot: $1.65.

Results follow:

MP2 shows a full-house, threes full of fives(3s 3c).
Hero shows three of a kind, fives(Ad 5d).

MP2 wins with a full-house, threes full of fives(3s 3c).

złapałem seta, slowplay, licze ew. na kolor.

staty: 9/4 w 47 rozdaniach

*prosze przenieść na bss

8 odpowiedzi
Dyszka90
Oldschool Grinder

Witam.

sss strategy gramy ze stakiem 20 bb

Ogólnie takie ręce podbijaj pre flop, limp nie daje nam informacji o sile ręki przeciwnika ponad to nie chcemy grać w limpowanym pot bo nasza ręka traci na wartości i często nie zostaniemy za nią wypłaceni..

Co do rozdania masz tu Bet pot , 3/4 pot 3/4 pot

I nie jest to set tylko Trips ;)

Pozdrawiam.

michal765 Autor wątku
michal765
PokerStrategist

Gdybym miał za sobą tylko sb, wtedy bym podbijał. W sytuacji gdy zlimpowało jeszcze 2 graczy, obawiałem się, że ewentualny bet nie zmusiłby wszystkich do spasowania. Po flopie grając bez pozycji prawdopodobnie musiałbym cbetować. Byłbym w kłopotliwej sytuacji, z kłopotliwą ręką, która przedstawiały by wartość praktycznie tylko przy 2 kolejnych 2 kartach w kolorze na stole.

Dlaczego w takim razie raise preflop miał by być opłacalny?

Dlaczego proponujesz bet po flopie? Stół nie był drawowaty, bałem się, że ewentualny bet z mojej strony wszystkich wystraszy przy takich kartach.

Dyszka90
Oldschool Grinder

o lol ty jesteś na bb :P Sorka jest oka grasz tu normalnie free play.

Dyszka90
Oldschool Grinder

Ja tu gram jak napisałem. Chcę zbudować pulę płaci mi tu każde 5x , 67,78,A2 czasem tu może zagrać jakieś 3x każdy pocket w postaci 22+ ,66-TT może ci tu zepsuć akcje które też ci zapewne płacą a które są na pewno w range przeciwnika. TT+ raczej są podbijane pre flop. Na raise za pewne się składam tu przeciwnik wygląda na nita, typowy limp pod seta i już na flopie chcę zobaczyć jak za reaguje na bet i nie jestem tu zbyt chętny do gry z nim.
Przydały by się statystyki jak Afq i wts

Jest jeszcze 2 innych graczy w rozdaniu którzy cie tu mogą sprawdzać lub nawet grać na stacki..

Masz 3 outy na fulla a na turnie łapiesz dodatkowe 9 do najmocniejszego flusha a nawet możesz złapać karete na farta =)

Fishy na tym limicie nie brakuje.

Pozdrawiam

Ten post był 30+ raz edytowany, ostatni raz przez Dyszka90: dzisiaj, 06:01. :facepalm:

Dziękuje, dobranoc !

michal765 Autor wątku
michal765
PokerStrategist

Dzięki. Jednak analizowanie cudzych rąk to jedno, a uczenie się na swoich to zupełnie co innego.

Aimboy
PokerStrategist

Slowplay z freeplay? Bez sensu.

Proszę o przeniesienie do bss fr.

Urbi23
Oldschool Grinder

Przeniesione

Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Na preflopie słusznie korzystasz z freeplay i niestety było to jedyne dobre zagranie w tym rozdaniu. Na flopie złapałeś tripsa, a nie seta. Seta masz łapiąc trójkę, gdy masz pocketa. Anyway łapiesz tripsa z najlepszym kickerem i masz tu obowiązkowy bet pot ze względu na zlimpowany preflop. Nikt nie wychylał się na preflopie, więc nie masz podstaw, żeby sądzić, że ktoś będzie tutaj betował, a przeczekana runda licytacji mocno ograniczy ci pulę, która i tak już jest niska. Grasz tutaj bet/bet/bet. Pasywne rozegranie tak mocnego układu było błędem, bo wypłaca ci się tu każde 5x i często pockety 66-JJ. Bije cię tylko 53 i 33, czyli bardzo mała część range przeciwnika.

Pozdrawiam.