Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A5s

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
162 Wyświetlenia
Macak

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.05(BB) Replayer
SB ($7.09)
Hero ($9.43)
UTG ($5.02)
UTG+1 ($12.26)
CO ($4.40)
BTN ($5)

Dealt to Hero A♦ 5♦

fold, fold, fold, fold, SB raises to $0.10, Hero calls $0.05

FLOP ($0.20) 9♦ J♦ K♣

SB checks, Hero bets $0.15, SB raises to $0.30, Hero calls $0.15

TURN ($0.80) 9♦ J♦ K♣ A♥

SB bets $0.35, Hero calls $0.35

RIVER ($1.50) 9♦ J♦ K♣ A♥ T♦

SB bets $1.10, Hero raises to $2.80, SB calls $1.70

Witam,
unk 1 rozdanie:
PRE: Na unka czyli prawdopodobnie fisza postanawiam pasywnie bronić blinda (min raisa ) z intencją floatowania.

F: Myślę, że easy, chcę ukraś pulę + FD, min raise daje mi spokojnie oddsy na call.

T: Znów mam oddsy, dodatkowo on ma tu w zasięgu strita i mnóstwo dwóch parek, które mi wypłacą kolor.

R: Skoro obstawiłem go na 2p i strita to zastanawiam się do jakiego beta on mnie sprawdzi. Jak tak sobie przeanalizowałem to raczej dałem za mało, bo jak miał air to tak czy tak wyrzuci, a jak coś ma to callnie nawet shipa? Jaki size raisu na river?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Fishu88

Siemka;

ja pre też gram just call; jego sizing jest fishowaty i nie chcę się kopać z koniem grając 3bet i dostając jakieś dzikie 4bety/ call-donkbet stuff-like-that.

Na flopie jak dla mnie standard, po jego checku chcesz wyrzucić pps, air, które cały czas ma na Ciebie equity + masz "bluff protection", po jego x/r nie można zrobić nic innego jak call.

Turn standard; r - jak dla mnie powinieneś tam ładować za coś w stylu ~3.6$, bo po akcji z flopa i sizingu z turna widać, że to ryba, i myślę że przy takim sizingu może jeszcze spazznąć 2pairs/set; jeżeli uważasz, że on tam nigdy z niczym takim nie sprawdza, a tylko z Qx/flushem, graj po prostu shipa.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

yo

sama linia wp, ciezko tutaj cos zmienic i razem z Fishem dobrze to przeanalizowaliscie
na river ciezko stwierdzic jakis sizing jest best i pewnie ile osob tyle opinii, ogolnie celujemy glownie w strity, raise x3 jest pewnie takim optymalnym sizingiem wiec pewnie tak tez bym gral a jesli to fisz to czasem nie foldnie jakiegos durnie zagranego seta

pozdro

Odpowiedz
Cytat