Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A4s nl50

7 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
285 Wyświetlenia
mamoto

BB: F BBvsSB: 86; CPFR: 4; FCbet: 88 (960h)

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP2$8.95:///////;MP3$52.20:///////;CO$10.00:///////;BU$33.85:///////;SB(Hero)$10.25:///////;BB$58.90:///////;UTG2$11.80:///////;MP1$47.85:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 4:h, A:h.
6 folds, Hero raises to $1.50, BB calls $1.00.

Flop: ($3) 7:s, K:d, 6:s (2 players)
Hero checks, BB checks.

Turn: ($3) 5:c (2 players)
Hero bets $1.50, BB raises to $4.50, Hero calls $3.00.

River: ($12) 7:h (2 players)
Hero checks, BB bets $5.00, Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $12.

6 odpowiedzi
Aimboy

Rozwiązanie samo się narzuca po statach przeciwnika, cbet flop! Na turnie bet/fold, bo nie masz dobrych oddsów i musiałbyś liczyć, że w 100% przypadków, gdy trafisz strita na river, to wyciągniesz od niego stacka.

mamoto Autor wątku
mamoto

Cbet flop jest jedna z mozliwych obranych linii, ale w tym wypadku zdecydowalem sie rozegrac to inaczej bo:
Ja znam przeciwnika to uwazam ze on tez mnie zna.
U mnie Ats wynosi ~40 i Cbet Flop ~78. Przez co moje Cbety po probie kradziezy maja mala sile wypychania przyzwoitych rak z rozdania - czesto jak nie zawsze dostane call. A to = przegrana reka. Dlatego wybralem inna linie.

Przypisuje przeciwnikowi na flopie mocna reke (14%). Nie przebijal mnie tzn jest prawdopodobienstwo ze zbiera value od rak ktore bije (i slusznie bo 3bet od razu mnie wyrzucal z rozdania a ja podbijam 40%).
Uzywanie Cbeta na flopie w tej sytauacji uwazam za gorsze rozwiazanie niz delayed cbeta (udaje ze to ja chce wyindukowac blefa).
Na turnie poawia sie OESD z idiot endem - podbijam dostaje raise....
i w tym miejscu mam watpliwosci... sprawdzac? przebijac? czy zrzucac?

Aimboy

Napisałem ci, że bet/fold na turnie.

Poza tym piszesz, że nie betował na flopie, więc może zbiera value od rąk, które. A może dał check, bo nic nie trafił. I tak można w kółko. Lepszą opcją dla mnie jest tu cbet flop, ale ok wybrałeś deleyed cbeta, który jest trochę za niski. Po przebiciu fold.

mamoto Autor wątku
mamoto

ok dzieki.

zle przeczytalem twoja poprzednia odpowiedz.

Przydalby sie enter bo "(...)cbet flop!" i wtedy pewnie bym zobaczyl co napisales o grze na turnie...

Ostatnio wogole jakis zlasowany jestem, nie wiem co czytam, co pisze, jak gram to czuje ze tiltuje... juz trzy razy w ciagu ostatniego tygodnia uzywalem "self exclusion" na pokerstars. Jak znajde czas to jeszcze powrzucam rak do oceny. Bo chyba znalazlem gdzie mi uciekaja $$$.

Aimboy

No faktycznie, enter po "cbet flop!" by się przydał, albo chociaż wyrażenie "as played" :P

Co to jest self exclusion na pokerstars?

mamoto Autor wątku
mamoto

Requests -> responsible gaming -> exclude me from playing

I wybieralem opcje na 24 godziny... mialem zbyt duza chec "odgrywania sie" i musialem na sile to ukrocic.