Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A4s NL16

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
127 Wyświetlenia

Sizingi nieco zaniżone ( P* zżera rake na poszczególnych streetach a w HH pokazana jest pula z rake'iem ).

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.08/$0.16 No-Limit Hold'em (4 handed)

Known players:
[tg]BB (Hero)$19.35:///////;CO$18.82:///////;BU$16.94:///////;SB$33.60:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:s, 4:s.
CO folds, BU raises to $0.48, SB folds, Hero raises to $1.60, BU calls $1.12.

Flop: ($3.28) 2:d, 5:h, K:d (2 players)
Hero bets $1.84, BU calls $1.84.

Turn: ($6.96) Q:s (2 players)
Hero checks, BU checks.

River: ($6.96) 3:d (2 players)
Hero bets $4.00, BU raises to $13.50(All-In), Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $10.96.

BU 17/15/4.0/30h
SB 25/16/FCBtosteal 83/3bet 5.3/437h

Pre: nieznany tight grasz otwiera, na SB mam gościa który niewiele broni, jeżeli oni "się znają" to on tutaj pewnie będzie otwierał na prawdę szeroko, mam rękę z CRE i chcę zacząć budować z gościem jakąś dynamikę.

F - trafiam GS'a, suchy board i zdecydowanie wolę tutaj grać cbet mając spoko equity when called
T - Kx'a nie wyrzucam pewnie nigdy, samych FD'ów on nie powinien mieć zbyt wiele, nie wiem czy on tam ma dużo niskich pocketów i decyduję się poddać
R - Od FD'ów spodziewam się betów na turnie, na river widzę u niego coś w stylu Kx'y, może AQ/QJ jeżeli z tym floatował, może KQ, może jakieś sety które nie widziały value w betowaniu turna,
Nie sądzę, żeby on luźno sprawdzał tam mojego x/shipa na takiej karcie dlatego wolę sam zabetować, ponieważ sądzę, że jego calling range tutaj na pewno będzie szerszy niż betting range, szczególnie że ludzie na mikro nie potrafią thin valuebetować; generalnie nie spodziewam się zbyt wielu flushy u niego w range'u, ponieważ grał xb turn, ale wiadomo, nie mam info i nie wiem o nim nic.
Na tego shipa, wiedząc że on może mi dawać jakieś flushe do range'u chyba nie mam opcji i muszę zrzucać.

Jak tutaj gracie ? ;>

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
zdrojek24

Siemanko.

Ręka jest bardzo fajnie rozegrana i w zasadzie nie ma się do czego przyczepić :)
Argumentacja na każdym streecie też dobra.
Co do rivera to też tam widzę tylko i wyłącznie flushe w jego x/r i napewno zagranie bet/fold jest najlepsze .
Ogółem :nh

Odpowiedz
Cytat