Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A4s [BB] NL4

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
160 Wyświetlenia
sqsh

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.04 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2$4.00:///////;MP3$4.18:///////;CO$7.23:///////;BU$5.14:///////;SB$4.31:///////;BB (Hero)$9.33:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 4:h, A:h.
3 folds, BU raises to $0.12, SB folds, Hero calls $0.08.

Flop: ($0.26) 5:h, 3:d, 9:h (2 players)
Hero checks, BU bets $0.18, Hero raises to $0.39, BU calls $0.21.

Turn: ($1.04) 7:c (2 players)
Hero bets $0.74, BU raises to $2.40, Hero calls $1.66.

River: ($5.84) 7:d (2 players)
Hero checks, BU raises to $2.23(All-In), Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $5.84.

Villain 31/15 (180) 37% WTS 100% cbet

Preflop call wydaj mi się ok, mamy kartę, która potrafi wygrać duże pule, 3bet mogę sobie grać 27o, także chyba ok.
Na flopie zdecydowałem się na c/r, jeżeli typek nic nie trafił to chcę, żeby już teraz spasował, bo i tak nie opłaci mojego drawa?
Na turn, dalej vbetuje, ale dostaję duży raise. Mam 13outów, wheel powinien być też dobry, ale typek może trafił seta, dlatego, można założyć, że 7:h i 3:h nie są moimi autami, co daje mi 11 czystych outów. Poto ddsy mam 2,5:1 potrzebuje 3,5:1, ale implied odsy dają mi call.

2 odpowiedzi
muckinfella

Siema,

Niestety troche missplayowales ta ręke od poczatku. A4s jest karta, ktora fatalnie gra oop w sytuacji BU/Blinds _na tych stawkach_ dlatego powinienes maksymalnie czesto odpuszcza jej granie i call moze byc uzasadniony wtedy, gdy masz ready/staty na temat jego ATS oraz FT3b%. W tym wypadku 3bet bylby duzo lepszy- masz blockera (card-removal-effect), ręke lepiej grajaca postflop z inicjatywa (zwlaszcza oop) dlatego fold > 3bet > call.

As played, powinienes grac c/c na flopie. Owszem, masz 15 optymistycznych outow (nie wszystkie czyste) ale przy odpowiednim c/r sizingu (raisowales zdecydowanie za malo, powinienes do $0.5+) w puli bedize ~$1.3+ a to nie jest za fajna sytuacja majac Ahigh na turnie.

Dlaczego piszesz, ze vbetujesz na turnie? Tutaj grasz semibluff majac Ahigh i powinienes zawsze grac tutaj b/f- wrzuciles do pota niewiele a po jego raise nigdy nie masz oddsow 'na call' (to musialby byc shove) ani implied oddsow- na river pula bedzie wynosic $5.8 przy stackach $2.4- <50% psb to nie jest dobra sytuacja.

A jak kształtował by się tu sytuacja po takim callu preflop jeśli zrobić by check/raise na flopie i check na turnie? Jeśli zabetuje możemy callowac mając odpowiednie pot odds (a nawet impied odds, bo wygląda na to że będzie grał za wszystko).
Po naszym raise na flopie może mieć wątpliwości czy betować po raz kolejny co może dać nam darmowa karte.
Dobry tok myślenia?