Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A2s NL5

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
272 Wyświetlenia
Slooneeek

Hej, hej ja już limit niżej :D
https://www.weaktight.com/h/59dfacd5d39043ef6e8b4674

Ok, gracz to 23/19. 4b 4bluff raczej std.
Pytanie co robić na flopie?
Stworzyłem roboczy range jaki może mieć grajek i wygląda on tak : JJ-99, AQs-ATs, KQs, QJs, AQo
Zastanawiałem się czy dorzucić jakieś 88, ale uznałem że trochę za luźno jednak.

Moje pytanie, to co robić, cb czy x?
Ja kminiłem, że lepiej zagrać x, bo grając cbet wyrzucamy gorsze ręcę. Callują nas Ax + fd wjeżdzają stacka i musimy foldować? No bo chyba nie mogę zagrać cb/call z A2s tutaj, bo nie mogę założyć że ziomek ma tam tylko fd, mimo że tak ja to wstępnie oceniam.

Grając x pojawia się pytanie co robić vs bet.
Uznajmy, że grajek wypala 1/2psb, czyli około 1.25$. Wtedy, po moim callu w puli znajduje się 4,97$ a on ma z tyłu 2.86$ doskonałe na kolejny barell.
Problem w tym, że na logikę nie widzę aby z range'u który mu dałem betował tam coś innego niż Axy. Mógłby betnąć flushdraw, ale moim zdaniem lepiej na jego miejscu obejrzeć kolejną kartę i mieć możliwość scallowania delay cbet'u np z KQdd.

Dochodzimy do tego, przynajmniej w moim rozumowaniu, że ten flop jest dla nas lipny i najelpiej zagrać x/f..

co myslicie?:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
KrzNow

X/F chyba nie będzie nawet bardzo zły. Zastanów się, jeżeli ma on coś w stylu JJ-KK większość czasu bierze xb.
Tak jak mówisz to jest 4betBLUFF i my w tym spocie zarabiamy na tym, że villain dość często zrzuci do 4betu.
Szukanie postflop na siłę marginanych spotów zabija nam profit, który generujemy poprzez feq preflop

tak mówię ale pewnie jeden call bym zagrał :P

Odpowiedz
Cytat
marcin22x

napewno gramu tu x/c raz blokujemy troszkę Asów , JJ-KK ja pewnie z raz betuję do rivera

Odpowiedz
Cytat