Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A2s nl2

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
169 Wyświetlenia
Kozaczov

I takie o to rozdanie mi się wczoraj trafiło :) uważam że zagrałem dobrze, aczkolwiek chętnie poznam ocenę pro graczy na ten temat ...

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Thorek
Odpowiedz
Cytat
Kozaczov Autor wątku
Kozaczov

Przepraszam jest to moja pierwsza ręka do pokazania na forum, w poker tracker udało mi się tylko takie coś txt wyświetlić ... mam nadzieję że tym razem będzie dobrze.

PokerStars - $0.02 NL - Holdem - 7 players
Hand converted by PokerTracker 4: http://www.pokertracker.com

BTN: $2.07
SB: $5.22
Hero (BB): $1.22
UTG: $0.84
UTG+1: $4.29
MP: $1.76
CO: $2.54

SB posts SB $0.01, Hero posts BB $0.02

Pre Flop: (pot: $0.03) Hero has 2 A

UTG calls $0.02, fold, MP raises to $0.08, fold, fold, SB calls $0.07, Hero calls $0.06, UTG calls $0.06

Flop: ($0.32, 4 players) 2 A 2
SB checks, Hero checks, UTG checks, MP bets $0.30, fold, Hero calls $0.30, fold

Turn: ($0.92, 2 players) K
Hero checks, MP bets $0.48, Hero raises to $0.84 and is all-in, MP calls $0.36

River: ($2.60, 2 players) K

Hero shows 2c Ac (Full House, Twos full of Aces) (Pre 29%, Flop 97%, Turn 93%)
MP shows Ad Kc (Full House, Kings full of Aces) (Pre 71%, Flop 3%, Turn 7%)
MP wins $2.51

tak to wyglądało :), gracza obstawiałem na AK KK monstery bo tylko tak grał więc wiedziałem że mając AK i tak by nie zrzucił nawet po moim all in od razu po obejrzeniu flopa, no ale kto by się spodziewał 2 króli na turn i river ;P ....

tak czy siak chciałem troszkę wydusić kasy a poszło w drugą stronę, ale uważam zagranie za poprawne z mojej strony ale jestem fiszem więc czekam na Wasze zdanie.

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Jeszcze prośba o konwertowanie rozdań. Tym razem zrobiłem to za ciebie :).

W big stack strategy gramy pełnym stackiem 100BB lub więcej, a jeśli spadamy poniżej tej granicy, uzupełniamy stack do wyżej wspomnianych 100 BB. W przeciwnym wypadku nie możemy w pełni realizować założeń strategii BSS.

Co do samego rozdania to jest fold preflop. Masz typową rękę drawującą, a takich rąk nie rozgrywamy bez pozycji - co za tym idzie call jest dużym błędem. Postflop zagrany ok. Zestackowałeś się na turnie mając 93% equity. Fakt, że na riverze spadł król longrunowo nie ma żadnego znaczenia.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Kozaczov Autor wątku
Kozaczov

Tak wiem generalnie były to moje dwa ostatnie rozdania na tym stole bo jak widać liczba graczy spadła i miałem już wychodzić akcję wcześniej przegrałem kilka żetonów widząc A2s chciałem to jeszcze rozegrać normalnie bym tego nie grał ale jakoś mnie podkusiło by zagrać i ucieszyłem się jak zobaczyłem flop niestety :) ....

Co do uzupełniania staka tak też robię ale jak mówię już miałem z tego stołu wychodzić i chciałem tylko flopa tanim kosztem obejrzeć i wyjść no nic

Tak czy siak dziękuje serdecznie za ocenę.

co do konwertowania to następnym razem spr. to jeszcze poprawić.

Dzięki raz jeszcze

Odpowiedz
Cytat