Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A2s nl2

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
233 Wyświetlenia
cyphr

PartyGaming - $0.02 NL - Holdem - 7 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (SB): $2.00
BB: $4.27
UTG: $2.60
UTG+1: $3.63
MP: $1.43
CO: $6.26
BTN: $1.84

Hero posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has A♣ 2♣

fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.10, BB raises to $0.18, Hero calls $0.08

Flop: ($0.36, 2 players) A♠ J♥ 6♥
Hero checks, BB bets $0.26, Hero calls $0.26

Turn: ($0.88, 2 players) 9♦
Hero checks, BB checks

River: ($0.88, 2 players) T♥
Hero checks, BB checks

BB = unk

Pre Flop: próba kradzieży blindów 4BB+1BB za brak pozycji, mini 3bet zinterpretowałem jako resteal, który sprawdziłem ze względu na jego wielkość
Flop: CB/?
Turn & River: check/?

Nie chcę budować puli, więc nie betuję po CB, ale nie wiem, czy słusznie i co robić po ewentualnym becie villaina.

Pobawiłem się Equilabem, oceniając rękę villaina na ok 13%.

Stół: A♠J♥6♥ 9♦
       Equity  Wygrana  Podział
SB     58.41%   57.52%    0.89% { Ac2c }
BB     41.59%   40.70%    0.89% { 99+, 66, A8s+, K9s+, QTs+, JTs, ATo+, KJo+, QJo }

Stół: A♠J♥6♥ 9♦ T♥
       Equity  Wygrana  Podział
SB     41.16%   40.70%    0.46% { Ac2c }
BB     58.84%   58.37%    0.46% { 99+, 66, A8s+, K9s+, QTs+, JTs, ATo+, KJo+, QJo }

Wygląda na to, że na turnie miałbym jeszcze przewagę.

Na podobnych rękach, które nie wiem jak rozegrać postflop, tracę najwięcej $, bo nie mam pojęcia jak ocenić range, z którymi przeciwnik może być w grze X(

3 odpowiedzi

Hej !

Nie podoba mi się tutaj sizing stealu w ogóle. Standardowym zagraniem jest tutaj bet do 3bb, czasem do 3.5-4bb, jest 5 to stanowczo przesada. Dostając 3bet folduję, mając kompletnie niegrywalną rękę (prócz FD, super rzadko) postflop, b. często zdominowaną nie pchałbym ani centa dalej. As played jeśli villain tutaj namiętnie cbetuje to możesz skusić się na jeden call, na kolejnym stricie z reguły jednak musisz grać ch/f bo często będzie zdominowany lepszym Ax.

pzdr

cyphr Autor wątku
cyphr

Dlaczego mam stealować podbijając tylko 3BB? Chcę wyrzucić przeciwnika z rozdania, a miniraisowanie średnio się do tego nadaje, bo sprawdzi mnie całkiem duży range, zwłaszcza grając na mnie z pozycją. Z AA mam grać tak samo? Rozumiem, że tak, skoro bet sizing nie powinien zdradzać siły ręki. Jak wtedy można wyciągać value, jeżeli pula na flopie będzie wynosić tylko 6BB?
Przyznaję, że jestem mocno zaskoczony taką opinią, więc chętnie nauczę się czegoś nowego o wojnie blindów.

3bb to klasyczny sizing stealu, nie jest to żaden miniraise (max. gra się do 3,5 - extremalnie do 4bb). Zresztą - wiele osób standardowo otwiera za 3bb z każdej pozycji (z reguły na wyższych stawkach) i za 2,5 bb kradnie z CO/BU.
Nie jest to nic nowego o wojnie blindów. Tak, AA grałbyś tak samo.
Dlaczego taki a nie inny sizing ? Grasz o 1,5bb (1bb przeciwnika, 0,5bb Twoje), chcesz inwestować 5bb i robisz pulę 6bb preflop, z czego zdecydowana większość jest Twoja - villainowi, który zauważy jaki sizing stosujesz będzie się super opłacało 3betować Cię.

pzdr