Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A2s NL10

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
178 Wyświetlenia

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
BB (Hero) = ($11.65)
MP2 = ($4.78)
MP3 = ($14.00)
CO = ($11.99)
BU = ($13.82)
SB = ($10.31)

Preflop: Hero is BB with A :heart:, 2 :heart:.
2 folds, CO raises to $0.30, 2 folds, Hero calls $0.20.

Flop: ($0.65) 2 :club:, 9 :club:, A :diamond: (2 players)
Hero checks, CO bets $0.40, Hero raises to $1.30, CO calls $0.90.

Turn: ($3.25) 7 :club: (2 players)
Hero bets $1.70, CO calls $1.70.

River: ($6.65) 5 :club: (2 players)
Hero bets $1.00, CO raises to $4.00, Hero folds, CO gets uncalled bet back.

Final Pot: $7.65.

Przeciwnik 51/47/24(PF3bet) AF=4 po 111 rekach, w momencie rozgrywania reki mialem ok 30-40 rak ale staty byly podobne, Cbet 95%.

PF: call bez pozycji, ale stwierdzilem ze A2s starczy na jego zasieg, szukam flush draw, trips, dwie pary, trafiajac tylko asa gram pot control

Flop chyba wszystko jasne.

Turn, zdecydowalem sie na 2nd barrel mimo nienajlepszej karty, bo wciaz widzialem value od jego asow + ewentualnie jakichs slabszych par (nie wiem czy to mozliwe, ale w sumie wcale by mnie to nie zdziwilo) z trafionym teraz flush drowem.
Plus doatkowo mam 4 outy do nutsa.

River, i tu mam najwiekszy dylemat, mial byc blocking bet, nie wiem tylko czy nie byl za maly.
Chyba nie moglem tego sprawdzic??
Czy lepszy check call jakiegos beta do 1/3 Puli liczac na blef?? chyba nie bardzo.

oczywiscie mogl miec flusha juz na turnie, ale wydaje mi sie ze byla masa wlasnie asow i flush drawow z ktorymi i tak by callowal.

Damn wrzucilem do FR zamiast do SH, prosze o przerzucenie :)

1 odpowiedź
muckinfella

Siemasz

Preflop call jest ok ze wzlgedu na minraise. Na flopie wiekszym standardem dla mnie jest donkbet, ale na takiego luznego i agresywnego przeciwnika po malej probce c/r jest ok ze wzgledu na to, ze on tutaj bardzo czesto bedzie cbetowal (co nie znaczy tez, ze nie bedzie raisowal donkbetow).

As played, na turnie to jest ez b/f poniewaz w jego range sa ręce typu K:cQ:c i wiele innych flushdrawow, ktore nie chca stackowac sie na flopie. Na river spada najgorsza z mozliwych kart-> masz tutaj bluffcatchera i jego call na turnie oznacza, ze duzo czesciej niz rzadziej jest to ręka zawierajac redraw czyli cos w stylu AxQ:c etc. czy duzo gorszych, wiec gram c/f river poniewaz Twojego blockbetu nie sprawdzi nic gorszego + moze on wyindukowac blefy ze wzgledu na sizing.

Pozdro!