Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A2s

2 Posty
2 Użytkownicy
2 Reakcje
247 Wyświetlenia
Heissenbberg

PokerStars Zoom, Hold'em No Limit - $0.02/$0.05 - 6 players
Replay this hand on Upswing Poker

UTG: $6.07 (121 bb)
MP: $7.14 (143 bb)
CO: $4.93 (99 bb)
BU (Hero): $5.31 (106 bb)
SB: $5.09 (102 bb)
BB: $18.66 (373 bb)

Pre-Flop: ($0.07) Hero is BTN with 2 A
3 players fold, Hero raises to $0.12, SB 3-bets to $0.45, 1 fold, Hero 4-bets to $1.20, SB calls $0.75

Flop: ($2.45) 3 7 5 (2 players)
SB checks, Hero bets $1.30, SB calls $1.30

Turn: ($5.05) J (2 players)
SB checks, Hero bets $2.81 (all-in), SB calls $2.59 (all-in)

On do tego 4beta może callować coś w stylu TT-QQ, AQs

Na flopie mam GS i backdoora do koloru,więc gram cbet. Wiem też,że dużo kart na turnie pozwoli mi tu uderzyć drugą beczkę co w 4betowanej puli będzie wyglądać mega mocno,na jakieś AA,czy KK. Spada J i ponownie uderzyłem. Tylko teraz wydaje mi się,że akurat J nie był do tego najlepszą kartą? Czy powinienem tutaj betować tego turna tylko na diamondzie,czy jakimkolwiek blanku czyli od 2-9? I czy w ogóle wtedy wyrzucam jakąkolwiek OP? Bo na tym J na turnie to chyba po prostu zespazzowałem stacka :)

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
trzasku

Preflop: Również grałbym z tą ręką w próźni 4-bet na tych pozycjach. Sizing zmniejszyłbym jednak do 20-22bb co według mnie będzie miało dokładnie taki sam efekt. Myślę, że JJ-QQ najczęściej będą 3-bet/stackowane na tych pozycjach. W callu widzę głównie kilka najwyższych asów suited typu AQs, AJs, ewnetualnie KQs i może jakiś pocket którego nie 3-bet/stackuje.

Flop: Po takiej akcji na preflopie ze strony przeciwnika chyba odpuszczam już na postflopie i poddaję swoją rękę. Nie wiem czy przeciwnik wyrzuci tutaj AQs, AJs z BDFD a overpary na pewno calluje. Gram check-back i staram się trafić 2x, 4x lub FD na którym ewentualnie mógłbym pomyśleć o deleyed c-bet blefie który wydaje mi się, że może wyglądać nawet mocniej niż c-bet flop i mieć większe fold equity z racji na nieobecność BDFD w rangu przeciwnika.

Turn: Jak przeciwnik calluje flopa za 1/2 to wątpie aby cokolwiek foldował na turnie na ~1/2 dlatego tym bardziej gram check-back/give-up.

Odpowiedz
Cytat