Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A2s

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
133 Wyświetlenia
bolekndm

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP: $12.86 (128.6 bb)
CO: $5.02 (50.2 bb)
BTN: $9.80 (98 bb)
SB: $10 (100 bb)
Hero (BB): $10 (100 bb)
UTG: $3.50 (35 bb)

Preflop: Hero is BB with 2 A
4 folds, SB raises to $0.30, Hero calls $0.20

Flop: ($0.60) 2 7 3 (2 players)
SB bets $0.40, Hero calls $0.40

Turn: ($1.40) K (2 players)
SB bets $1, Hero calls $1

River: ($3.40) A (2 players)
SB bets $2.10, Hero calls $2.10

Results:

Spoiler

$7.60 pot ($0.34 rake)
Final Board: 2 7 3 K A
SB showed J 6 and lost (-$3.80 net)
Hero showed 2 A and won $7.26 ($3.46 net)

vs 23/16 Steal total 50(18) SB 100(3) cbet total 22(9), OOP 33(6) cbet turn 100(1), cbet river 100(1)

Info malutkie ale widać, że sporo stealuje i raczej odpuszcza cbet jak nie trafi.

Mając przewagę pozycji wolę te A2s rozegrać na flopie, niż 3B (miał ft3B 100(1) ale raczej sugerować się tym nie ma sensu). Na boardzie trafiam bottom pair, do tego mam backdoor FD i jedną OC, więc call wydaje mi się tutaj ok. Obstawiałem go na jakąś overpair, 7x albo FD. River trafiam outy do pików+nadal mam outy do A i 2, więc także call. River trafiam swojego A i niewiem czy tutaj lepszy był mój call, czy lepiej byłoby to raisować.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
chemikLO

No, wreszcie spekulacyjna ręka na preflopie. Ja calluję, jeśli widzę podatność na floaty, albo duży c/fold flop jako agresor. Przy czym wolę ATs, bo trochę jest lepsze jak trafię Axx board. Ale ja jestem nitem :D Na tego gościa bym robił fold.

Flop - no mając takie staty na niego, że on jest raczej powścągliwy, to ja folduję flop, bo parka jest niewiele warta, a drawować bckdoora nie chcę. Na float nie mam co liczyć, o ile on cbetował póki co rzadko. As played...

Turn - call

River - ja tego nie raisuję. Bo gość jak 3 razy strzela, to raczej ma mocno, mogę tylko powiększyć pulę setom. Sprawdzić nie ma za bardzo co, bo Ax bez dwóch parek nie callnie, a dwie parki z Ax biją nas. K7, K2, K3 się nie spodziewam.

Odpowiedz
Cytat

Yo!

Z pozycja rzadko kiedy folduje A/x suited vs steal. No chyba ze mam do czynienia z mega niciorem^^

Post flop call jest okay bo male probki za wiele info nie daja i sadze ze spora czesc range i tak bedzie cbetowal jako blef. Na T z dodatkowym equity call jest w sam raz. Wlasciwie to problem pojawia sie na R. Co robisz jak nie dobierasz i co robisz jak dobierasz. Grasz raise czy call?

Sadze ze w tym przypadku gram call bo nie mam az tak pewnego info ze barreluje for bluff a sadze ze raisem poddasz wszystko co gorsze. Np: K/x, pp.

Odpowiedz
Cytat