Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A2o

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
226 Wyświetlenia
Arth21

[Gracz 5/2(42)] pierwsza ręka na stole. Na flopie silny układ, jednak słaby kicker, nie spojrzałem na staty tego gracza, zmylił mnie jego call na flopie, być może gdybym spojrzał na statystyki to wykluczyłbym u niego rozgrywanie drawa lub Kx. Ale mimo wszystko chciałbym usłyszeć opinie innych...

SB: $3.88
BB: $1.58
UTG+1: $2.31
MP: $2.00
MP+1: $2.11
Hero (BB): $1.00
CO: $2.02
BTN: $2.36

SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02, Hero posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.05) Hero has A♠ 2♥

fold, fold, fold, Hero checks, fold, fold, SB calls $0.01, BB checks

Flop: ($0.06, 3 players) A♣ K♥ A♥
SB bets $0.04, fold, Hero raises to $0.13, SB raises to $0.40, Hero raises to $0.98 and is all-in, SB calls $0.58

Turn: ($2.02, 2 players) 7♠

River: ($2.02, 2 players) J♥

SB shows Q♥ A♦ (Three of a Kind, Aces) (Pre 74%, Flop 80%, Turn 86%)
Hero mucks A♠ 2♥ (Three of a Kind, Aces) (Pre 26%, Flop 20%, Turn 14%)
SB wins $1.92

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
rudzik102

Cóż wpłacanie bb poza kolejką jest słabą opcją.
Grasz niepełnym stackiem co jest kolejnym błędem.
SB dopłaca więc ma tam masę trashu.
Race flop jest raczej ok, ale moim zdaniem to jest race/fold bo poza Ax i KK nic Ci nie da akcji na tym flopie, a Ty masz 2kickera.

Odpowiedz
Cytat
Arth21 Autor wątku
Arth21

bb wpłaciłem z dość późnej pozycji, bo z MP3, raczej jak coś zawsze staram się grać najpóźniej z CO, ale niekiedy wpłacę i z MP3, a jeśli chodzi o stack to poprostu się pomyliłem z działem, bo gram MSS, a teraz się skapnąłem, że to dział BSS :0, więc jak ktoś ma taką moc, żeby wrzucić tę rękę do innego działu to bym prosił ;]

Odpowiedz
Cytat

slaby gracz da akcje z Kx i nizszymi parami ja mysle ze tutaj reraise/fold jest dobra opcja i ocena na turn jesli dostaniemy call.
Po tym jak gra 4bet na flopie oczywiscie fold
Zalezy tez jakie statsy ma jesli to jakis 40/2 koles to fold na flopie od razu tez jest ok
Co do limpowanai z A2 to jest megaslabe i nei ma co szukac racjonalizacji,raz ze myslacy gracz za nami bedzie izolowal czesto,dwa ze a2o gra fatalnie i mamy spore reversed implied oddsy jak widac w przykladzie.

Odpowiedz
Cytat
PanDuzePE

No niestety, nie spiesz się z wpłacaniem blindów, tylko poczekaj, aż do Ciebie dojdą, bo to na pewno jest niekorzystne.

Co do rozdania to mamy raise / fold, bo on grając tam call z SB zazwyczaj jakieś SC pewnie sobie dopełnia i trafił FD na flopie, więc z tym sprawdzi. Natomaist w momencie, gdy on się odwija to masz easy fold. Szczególnie na kogoś takiego.

Odpowiedz
Cytat