Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] A A

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
347 Wyświetlenia
MiroKey
PokerStrategist

Party Poker No-Limit Hold'em, $0.10 BB (8 handed) -

MP1 ($11.26)
SB ($8.28)
Hero (CO) ($10.05)
MP2 ($10)
UTG+1 ($3.81)
UTG ($10)
Button ($16.72)
BB ($23.80)

Preflop: Hero is CO with
2 folds, MP1 bets $0.30, 1 fold, Hero raises $1, 2 folds, BB calls $0.90, 1 fold

Flop: ($2.35) (2 players)
BB checks, Hero bets $1.60, BB calls $1.60

Turn: ($5.55) (2 players)
BB checks, Hero bets $3.50, BB calls $3.50

River: ($12.55) (2 players)
BB bets $4.40, Hero ???

Jak tak na chłodno analizuję, to zagrałbym inaczej na flopie, bet gdzieś w okolicę 2$ na wypadek flushdrawa. Po jego callu i trzecim :heart: na turn byłbym już ostrożniejszy, szczególnie, że potencjalny flush może być już skompletowany. Wtedy na każdy bet villaina niestety się składam...
Tak czy inaczej proszę o opinie. Dzienx i pozdrawiam.

5 odpowiedzi

łatwiej by było jakbyś opisał nieco gościa ale....

pf 3bet standard
flop betujesz niemal 70% jeśli facet byłby w miarę ogarnięty np. 18/15 to jego call to zazwyczaj sety, over para lub AJ jeśli nie to fd ew. 42 ale to można gdybać jesli nic o nim nie wiemy wtedy mamy easy check turn i easy call river byje nas tylko flush ev. 6x zAJ mamy splita.

eatmyroll
Poker Player

Masz jakies staty albo ready? cz jest w stanie zagrac tak a AQs AKs AJs czy nawet AJ+ off, brodwayami czy tylko PP.
Flop std cbet, podciagasz do 1,9-2$.
Na turnie chcesz value od jego A :heart:x i K :heart:x, wiec nadal betujesz.
Na river bije Cie 6x, ale nie widze ukladu z 6 (chyba ze to jakis CS i nie zrzuca pp, ale bez jaj :D) i calluje ten bet, bo musze byc lepszy tylko raz na cztery.

Ragada
Oldschool Grinder

Wyzej flop tak jak zauwazyli moi poprzednicy i ja gram call ten river.
Przeciwnik gra WA/WB wiec moim zdaniem przez wiekszosc czasu botym malym becie na river masz splita z AJ.

MiroKey Autor wątku
MiroKey
PokerStrategist

Po ciężkiej walce z postgresem i PT3 udało mi się wyciągnąć garstkę statów:

/

Idąc podobnym do poprzedników tokiem myślenia sprawdziłem ten bet obstawiając u villaina AJ (z KK, QQ stacki poszłyby już na flopie). Obawiałem się slowplaya z flushem czy setem, ale nie, kolega na river złapał straighta z 66 ;/ Sick!

rusher88
PokerStrategist

Siema.

Na tego goscia to spokojnie mocniej flop + mocniej turn, bo Ty masz tu zawsze vbeta - on moze miec mase JX, a nie tylko AJ. Bardzo problemowy jest tu river, ale jesli Ty btujesz mocniej flop/turn, to masz lepsze oddsy na call, a jednak bijesz troche jego kombinacje rak, jakie on moze overplayowac + splitujesz z AX, a tego flusha az tak super czesto sie tu nie obawiam.