Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 9Js NL10

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
163 Wyświetlenia
sirciacho

Boss Media - €0.10 NL - Holdem - 2 players
Hand converted by PokerTracker 3

BB: €15.58
Hero (SB): €15.81

Hero posts SB €0.05, BB posts BB €0.10

Pre Flop: (€0.15) Hero has J♥ 9♥

Hero raises to €0.30, BB raises to €0.90, Hero calls €0.60

Flop: (€1.80, 2 players) 9♦ J♣ 6♠
BB bets €1.35, Hero raises to €3.70, BB calls €2.35

Turn: (€9.20, 2 players) T♥
BB checks, Hero bets €4.60, BB calls €4.60

River: (€18.40, 2 players) Q♥
BB bets €6.38 and is all-in, Hero calls €6.38

3 odpowiedzi
sirciacho Autor wątku
sirciacho

BB 15/13 AF:48 Hands:94

Przed momentem stół opustoszał i zostalismy HU. Z 9Js IP HU gram standardowy r i majac reke s i IP,decyduje sie na call rr.
Na F trafiam dwie pary i gram rr do standardowego cbet-a BB. Po chwili zastanowienia BB gra call. Po tym zagraniu zastanawiam sie z jaka reka BB zagra tutaj call... z setem zagralby raczej 4bet/AI F, wiec albo sa to over pairs QQ+, albo TP, albo draw...
Na T spada kiepska dla mnie karta i tu spieprzylem sprawe grajac 1/2psb na check BB...
Grajac ta reke ponownie zagralbym ja w takiej kolejnosci AI lub check T/ fold R.

siweq86

Skoro callujesz 3beta ip to na takim flopie chce się stackować dlatego chcę dopasowąć sizing tak, aby na any turnie móc pushować czyli raise do 5$ i na tym turnie push. Na flopie w HU on nie odpuści żadnego Jx, QT, 78 czy overpair. Turn nie jest jakiś super, ale daje mu dużo drawów, których nie odpuści na push dlatego kontynuuje plan z flopa.
As played, river fold.

AutystycznyAndrzej

to że chcesz się stackować nie musi oznaczać instant AI. ;) Nie podoba mi się raise aż do 5$ i pushowanie turna, bo to krzyczy jakimś setem i rywal może zrzucić overpairy. Okej, ale od początku!

Preflop: sam nie wiem, to jest raczej na styk. Przydałyby się ready. To że jesteś deep i HU nie oznacza że musisz callować z takimi rękoma, przede wszystkim warto byłoby się zastanowić jak gra rywal i czy kiedykolwiek wygrasz pota gdy nie trafisz.

Flop: trafisz top two i oczywiście chcesz wrzucić stacka, ale raczej nie da się tego zrobić rozsądnie w dwóch streetach. Na flopie mamy prawie 15$ przy niskiej puli, zazwyczaj grałbym raise zbliżony do Twojego czyli 3.7-4.1$ w ten sposób dajesz mu dobre oddsy z overpairami a na turnie masz miejsce na coś co wygląda na bet/fold czyli nawet... pozostawiasz mu miejsce na blef.

Turn: masz jakieś 11$ i grałbym jakieś 5.5$/call pomimo że board zmienia się na nieprzyjemniejszy. Board nie jest fajny, ale z drugiej strony aż tak wiele nie zmienia, ponieważ TT zazwyczaj pasuje na flopie, podobnie JT niekoniecznie ma na PF/flopie. KQ również raczej pasuje od razu.

bet/call, ponieważ dalej masz value od jakiś QQ+ i z tymi rękoma może wrzucić AI dlatego calluje jego AI.

Tak jak zagrane, to na AI river niestety nigdy nie masz najlepszej ręki. AA tam nie donkbetuje, QQ-KK Ciebie bije. On tam albo ma lepsze dwie pary, albo strita dlatego ja pasuje.