Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

99 nl4

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
184 Wyświetlenia

Pacific, $0.02/$0.04 No Limit Hold'em Cash, 4 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $5.16 (129 bb)
BB: $5.23 (130.8 bb)
CO: $3.87 (96.8 bb)
Hero (BTN): $4.57 (114.3 bb)

Preflop: Hero is BTN with 9 9
CO calls $0.04, Hero raises to $0.20, SB folds, BB calls $0.16, CO calls $0.16

Flop: ($0.62) 3 5 4 (3 players)
BB checks, CO checks, Hero bets $0.54, BB raises to $1.12, 2 folds

Results:

Spoiler

$1.70 pot ($0.08 rake)
Final Board: 3 5 4
BB mucked and won $1.62 ($0.88 net)
CO mucked and lost (-$0.20 net)
Hero mucked 9 9 and lost (-$0.74 net)

Przeciwnicy :
BB 32/11
CO 56/8

Pre-Flop : Zdecydowałem się na bet ale myślę, że call byłby tu lepszy dlatego, że gram tu pod seta i jeśli na flopie go trafie to i tak wyciągnę od przeciwników dużo pieniędzy po sa słabi.

Flop: Po czeku BB i CO betuje for value (?) (Nie wiem jak rozgrywać niskie over parki proszę o jakiś filmik jak grac niskie over pary)

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
tango12x

Ale dlaczego call byłby tu lepszy??
Masz rękę, która miazgę robi z każdym shitem u fisha. Tym bardziej, że on gra tu limp a ty masz easy pozycję, co by go wyizolować (CO).

Podłącza się BB, który zagrywa min x/r na flopie. Min raisy mają to do siebie, że przeważnie oznaczają coś mocnego u ryby. Jeśli on jest pasywnym graczem to gram tu fold. Jeśli go agresja roznosi easy ship na flopie bo on tu sporo drawów ma :f_wink:

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

nigdy call pre z taka reka, bijesz przewaznie range fisza, robisz foldequity, zyskujesz inicjatywe, nie wystawiasz sie na sqz
moge tutaj limpowac niskie pp 22-55/66 jesli nie widze foldequity oraz wiem, ze gracze za mna nie beda izolowac, w przeciwnym wypadku zawsze raise i tej reki nie grasz tylko pod seta ale takze pod overpair/2nd pair ktore czesto beda dobre na fisza
flop std cbet, vbetujesz gorsze parki/jakies drawy jednak vs c/r nie znajac jego agresji oraz tendencji mamy latwy fold obstawiajac go na strity/sety/random dwie parki

niestety nie znam zadnego filmiku ktory bylby poswiecony wylacznie parkom

na przyszlosc podawaj probke na te staty oraz najlepiej wiecej statow jak AFq

pozdro

Odpowiedz
Cytat