Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 99 Nl4

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
236 Wyświetlenia

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$3,48:56/27/11/3,5/0/17/50/-;Hero$4,06:///////;[/tg]
0,02/0,04 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.87 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with 9♠, 9♦
6 folds, SB raises to $0,16, Hero calls $0,12.

Flop: ($0,32) 8♣, 7♥, 5♦ (2 players)
SB bets $0,23, Hero raises to $0,80, SB calls $0,57.

Turn: ($1,92) 6♦ (2 players)
SB checks, Hero bets $1,32, SB folds.

Final Pot: $3,24

SB openraisował tu co prawda 3 z 4 razy, jednak sprawiał wrażenie dość solidnego i pomimo że w pierwszej chwili chciałem zagrać 3bet zagrałem tylko call. Na flopie mój 2 bet, jego call troche mnie zaskoczył i pewnie gdyby stół nie pomógł to na turnie check/fold.

2 odpowiedzi
DelPiero8813
PokerStrategist

hmm jak dla mnie preflop albo 3bet albo call pod seta. Ciekawie zagrane, jak na microstawki, ciekawe co powie trener. Ja bym to raczej jak już w najlepszym wypadku callował. Bo co przy overcards na turn i river?? Sprawa się komplikuje. No ale trafiłeś :))

Ale czekam na trenera :)

rusher88
PokerStrategist

Hey!

Zle to nie wyglada, ale raise flop grasz zbyt duzy + musisz wiedziec, ze on tu sprawdza gorsze rece, albo wyrzuca lepsze, a w tej sytuacji ja tego nie widze! On ma tu malo 8X, a do tego to sa jedyne gorsze rece, jakie Cie calluja. Over par nigdy tu nie wyrzucisz, stad nie do konca podoba mi sie raise na flopie. Bedac IP mysle ze mogles tu callowac. Plusem raiseu jest to, ze bronisz sie przed OC na turn/river.

Anyway na turnie masz spokojnie w wiekszosci wypadkow bet, ale alternatywa jest zagranie check back -> kiedy raiseowales flop, aby symulowac steal puli na flopie i poddanie reki na turnie, aby indukowac tu bluffy na river od niego. Kiedy raiseujesz flop i betujesz taki turn, masz duze FEq vs jego slabsze rece, w tym wlasnie over pary np.