Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 99 Nl2$

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
302 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]CO(Hero)$2.00:///////;BU$4.95:///////;SB$2.18:///////;BB$2.10:///////;UTG2$2.70:///////;MP1$0.42:///////;MP2$1.18:///////;MP3$1.05:///////;[/tg]
Preflop: Hero is CO with 9:s, 9:h.
UTG2 calls $0.02, 3 folds, Hero raises to $0.08, BU folds, SB raises to $0.14, 2 folds, Hero calls $0.06.

Flop: ($0.32) 4:s, 8:s, 9:c (2 players)
SB bets $0.20, Hero raises to $0.56, SB raises to $2.04, Hero calls $1.30.

Turn: ($4.22) T:h (2 players)

River: ($4.22) 8:c (2 players)

Final Pot: $4.22.

Results follow (highlight to see):

Hero shows a full-house, nines full of eights (9s 9h)
SB shows two pairs, kings and eights (Ks Kh)
Hero wins with a full-house, nines full of eights (9s 9h).

4 odpowiedzi
zendera

Poprawnie.

Zetarus

Kurcze, zawsze mnie zastanawiało rozgrywanie small pocket pairs.
Z tego co zdążyłem zauważyć tutaj, to zazwyczaj małe pary są podbijane preflop, i na przykład tutaj także, choć wedle startowej tabelki rąk startowych BSS, tabelka owa w tej sytuacji wskazuje że powinno sie sprawdzić.
Jak mam to rozumieć? Bo troszkę się zagubiłem.
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to jest w końcu z rozgrywaniem małych par, bo tabelka startowa pokazuje inaczej, a zazwyczaj małe pary tutaj są rozgrywane raise preflop.
Będę wdzięczny za pomoc.

To tak przy okazji tejże ręki :D.

zendera

Tabelka startowa ma Ci pomóc na początku wskazać drogę. W miarę zdobywania doświadczenia sam modyfikujesz ręce z którymi wchodzisz, grasz bardziej loose albo tight w zależności od tego jak Ci odpowiada.

Podbijając ręce 22+ przed flopem z każdej pozycji stajemy się mniej czytelni dla reszty graczy (podbijamy z większym zakresem rąk), możemy wygrać pulę bez oglądania flopa, po obejrzeniu flopa możemy kontynuować agresję (mając 22 i widząc flopa AQ7 możemy spokojnie cbetować na jednego pasywnego gracza, którego być może uda się wyrzucić z rozdania), poza tym wywalamy jakieś słabsze ręce (i kolesi z SB oraz BB), które mogą nam zaszkodzić po obejrzeniu flopa. A na końcu oczywiście w przypadku złapania seta uzyskujemy dodatkową kasę - dużo łatwiej jest odebrać stack przeciwnikowi w podbijanej puli, niż w limpowanej (np. zlimpowales PP jak reszta, trafiasz seta, betujesz za 2/3 puli i... wszyscy pasują).

Thorek