Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

99 nL2

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
149 Wyświetlenia
Gwiazda02

Everest - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

SB: $2.79
Hero (BB): $2.00
UTG: $1.97
MP: $1.47
CO: $1.95
BTN: $3.53

SB posts SB $0.01, Hero posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has 9♣ 9♠

fold, MP raises to $0.07, fold, fold, fold, Hero calls $0.05

Flop: ($0.15, 2 players) 6♥ 7♦ 8♥
Hero checks, MP bets $0.15, Hero calls $0.15

Turn: ($0.45, 2 players) 3♠
Hero checks, MP bets $0.23, Hero calls $0.23

River: ($0.91, 2 players) Q♦
Hero checks, MP checks

60h 53/17 cbet F 100 cbet T 100 AFq 62
Na flopie gram call, bo myślę, że mam duze implied oddsy.
Jaki dalibyście mu range na T? Dając mu AhTh+, KhTh+, QhJh+ 55-88, TT+ mam ~35% equity i zgodnie z oddsami mam call, tylko co robić jak spadnie blankowy R b/f? i co jak spadnie overkarta na moje 99, albo dopełni się fd i on znowu zabetuje c/f?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
jarrekz

Hi,

On wyglada na dosc agresywego gracza, przynajmniej poki co ma 100% cb F i T. Napewno F i T to std ch/c. Turn to napewno sporo OC+draw, FD, 8x + sety. River jakby dalej betowal to bym musial zwrocic uwage na jego agresje na tym streecie. Mysle ze standardowo czesciej ch/fold na jakakolwiek karte (zakladajac ze nam nie wpadnie strit). On wtedy mocno rysowalby sie na OP, aczkolwiek tak jak mowie AFq, River WTSD, W$SD i na tej podstawie bym decydowal.

Odpowiedz
Cytat
Boniek19841

a co np z zagraniem ch/raise flop dla balansu naszych setow i semi blefow?zastanawiam sie nad wszystkimi za i przeciw a ze jestem w tym slaby moze trener by powiedzial dlaczego byloby to ok albo bez sensu?

Odpowiedz
Cytat
jaw
jaw

Well played, na river nie mając danych (lub z byt mała próbka)o afq river albo win $ when bet albo wtsd, patrzyłbym na sizing. Zazwyczaj jest tak, iż fiszka jeśli na river coś trafi, ewentualnie czuje się ze ma najlepiej uderzy w okolice pota = fold. jak gra za 1/2 call nawet przy overcard niz 9 (jaka jest dama).

co do drugiego moim zdaniem nie ma co tego check raisowac bo a) wyizolujesz sie tylko na lepsze ręce, ewentualnie combo drawy,które mają equity wyższe niz 50% , b) Twoja reka moze sie ulepszyc do nutsow i mozesz wyciagnac value na kolejnych streetach.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Napisane przez Boniek19841
a co np z zagraniem ch/raise flop dla balansu naszych setow i semi blefow?zastanawiam sie nad wszystkimi za i przeciw a ze jestem w tym slaby moze trener by powiedzial dlaczego byloby to ok albo bez sensu?

ch/r raczej bym nie chcial, bo mam jakies showdown value ktore nie chce zamieniac w blefa. Izoluje sie na lepszy range to jest napewno drugi powod. Czesto tutaj mam najlepsza reke i ch/c moge dostac dodatkowe value na T+ mam OESD ktore moge trafic.
Jezeli ch/r to reka ktora ma jakies equity tutaj inne, czyli jakas niegotowa reka, ktora moze zlapac bdFD, bSD (backdoor Flush draw, bacdoor straight draw), poza tym sens gry ch/r musi byc tez byc poparty jakimis przeslankami, czyli okreslony range rywala ktory sadzimy ze wyrzuci w ilu % etc.
Nie mozna podchodzic do tego tak ze: oo tutaj sobie zagram ch/r bo chce go wywalic.
W ogole co do balansu jak wspomniales. Nie szukaj na sile udziwnien w swojej grze bo na to nikt nie zwroci CI uwagi, na takie rzeczy jak balancing przyjdzie odpowiednia pora i limit.

Odpowiedz
Cytat