Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 99 Nl2

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
145 Wyświetlenia
mardmo

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]SB$8.39:///////;BB (Hero)$3.05:///////;MP1$1.73:///////;MP2$0.93:///////;MP3$0.19:///////;CO$3.29:///////;BU$0.73:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 9:h, 9:s.
2 folds, MP3 calls $0.02, CO raises to $0.09, 2 folds, Hero raises to $0.29, MP3 calls $0.17(All-In), CO calls $0.20.

Flop: ($0.78) 9:c, T:h, 4:h (2 players)
Hero bets $0.60, CO calls $0.60.

Turn: ($1.98) 8:h (2 players)
Hero bets $1.70, CO calls $1.70.

River: ($5.38) 5:c (2 players)
Hero bets $0.46, CO calls $0.46.

Final Pot: $6.3.

Bedac na BB z para 9 postanowilem zakonczyc te rozdanie przed flopem wobec czego uderzylem 3x bet CO. Poprzez te zagranie chcialem sie pozbyc u CO kazdego Ax. Gracz na MP3 w ogole mnie nie interesowal ze wzgledu na malego stacka wobec czego skupilem sie tylko na graczu na CO. Jako ze na flopie trafilem seta i ze board dawal mozliwego drawa do koloru postawilem zaklad za $0.6 Turn niestety przyniosl niestety kolejne serce.

Teraz patrzac na zimno wiem ze hmmmmm
po glebszym zastanowieniu nie powinienem betowac na turnie z tego wzgledu ze hmmmm
na AK :heart: ciezko go posadzic wobec czego musial miec jakas pare!
W sumie juz sam nie wiem co mam o tym sadzic.

Poprosze o opinie na temat tego rozdania.
cheers

2 odpowiedzi
adas86

Siema.
Szczerze to nie wiem dlaczego to 3betujesz pre flop skoro masz bardzo fajne oddsy na gre pod seta, a 3betem wyrzucasz sporo rąk.
Jeśli już zagrałeś 3bet Pf to cbet na takim flopie jest obowiązkowy i dobrze dobierasz sizing. Turn to najgorsza karta, bo kompletują się wszystkie możliwe drawy i gram tu check/fold, bo nie widzę tu gorszej ręki, która sprawdzi 2'nd barel i poza tym pula robi się już nibezpiecznie wysoka. Jeżeli na river nie spada karta dająca nam fulla lub quada to ponownie gram check/fold.
Pozdrawiam

Thorek

Witaj.

Przede wszystkim widzę, że jesteś mocno results oriented. Po drugie jakie masz tutaj podstawy do 3-betowania? Jakieś ready/staty? Bez tego nie widzę sensu grania 3-betu z taką ręką, jeśli nie znasz przeciwnika i był to błąd z twojej strony. Co do gry postflop to twoje bety na flopie i turnie były nieco za wysokie, natomiast nie widzę sensu odpuszczania tych zagrań. River wrzucasz resztę stacka.

Pozdrawiam.