Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 99 nl2

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
212 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]CO (Hero)$2.10:///////;BU$4.88:///////;SB$1.30:///////;BB$2.00:///////;MP3$1.70:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with 9:s, 9:h.
MP3 folds, Hero raises to $0.08, 2 folds, BB raises to $0.28, Hero calls $0.20.

Flop: ($0.57) 2:c, 2:d, T:s (2 players)
BB bets $0.36, Hero calls $0.36.

Turn: ($1.29) K:h (2 players)
BB checks, Hero bets $0.70, BB raises to $1.36, Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $1.99.

Nie mam tutaj call 20 czy 15? Przeciwnik 24/24/54h.
As played gość Cbet F 100% (6), cbet T 30 (3), więc spróbowałem floatu.

7 odpowiedzi
kNoq001
PokerStrategist

juz kiedys pisalem, zasada call20 czy tam call15 to mit i trzeba patrzec na to co sie dzieje, kto nas 3betuje czy kto i skad otwiera bo nie zawsze call pod seta jest oplacalny nawet na openraise

pf jesli on pierwszy raz 3betuje to ja to po prostu folduje, 99 nie maja za dobrej grywalnosci postflop wiec liczymy tylko na seta a tez nie mozemy oceniac jego tendencji gry postflop po 54h tym bardziej w 3bet pocie wiec nie wiemy czy go ogramy z pozycja

standardem jest fold pf

asplayed gram tak samo flopa i turna

pzdr

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

W tej sytuacji mamy duże IO, więc to trafiając seta mamy jego stacka bo jego zasięg jest dobry - wysokie pp i AQ, AK w dodatku lubi barrelować. Jeśli callować 3bety to chyba nie ma innej dobrej karty - AQ, AJ można wywalić bo mogą być zdominowane, a pp są idealne do tego.

Chyba że za taką cenę się nie opłaca 10 bb dopłacamy.

kNoq001
PokerStrategist

tzn to Ty miales z nim historie, ja widze tylko 24/24 i nie moge na podstawie tego okreslic czy mamy IO bo nie wiem jak on gral wczesniej, czy 3betowal itd

jesli uwazasz, ze masz IO to ok nie mam nic do calla pf _thumbsup:

variat
Oldschool Grinder

lubi barelowac? chyba chciales powiedziec cbetowac, barrel ma 1/3.

fold pf. call jest ok, jesli umiesz rozegrac 99 nie tylko pod seta, bo ta reka ma duzo value nie tylko w trafieniu seta. jako std folduj to.

knoq, a po co betujesz turna?

1. pierwsza podejrzana sprawa, ze gosc czeka na takiej karcie, wiec czesciej tu widze showdown value

2. nie ma zadnego value w betowaniu tej reki i zadnego fe, bo on nigdy nie zrzuci czegos w stylu JJ,QQ

3. pot control>protection przed AQ,AJ bo pewnie o to Ci chodzilo.

jesli on trzyma oc, to jego outy spadna ~1/10 sytuacji na turniee

kNoq001
PokerStrategist

oczywiscie, ze nie betujemy turna 4value, bardziej zamieniamy 99 w blef
ludzie w 3bet potach graja szczerze bo pula jest duza wiec nie chca inwestowac w blefy dlatego check turn nie zawsze bedzie dla mnie podejrzany

mamy tutaj opcje
checkbehind i lapanie blefow na river
bet i wyjasnienie sytuacji bo na c/r mamy latwy fold a na call mozemy stwierdzic, ze on ma wlasnie reke z przedzialu JJ-QQ ktora wywali na shove river (moze to levelowanie nl2?)

oczywiscie lepiej tutaj betowac totalne air niz 99 ktore ma sd value na AJ/AQ

co sadzisz?

@edit
zmieniam zdanie, moge? :D
nl2 to nie limit na probe wyrzucania rak oraz watpie tez aby on blefowal kiedys na river wiec bedziemy mieli latwego folda na bet

checkbehind turn > bet

variat
Oldschool Grinder

zgadzam sie, ze ludzie beda grali szczerze, wiec wtedy skad zalozenie, ze na river mamy lapanie blefow? oczywiscie bet turn jest pewna opcja zeby nie miec trudnej opcji na river, ale mozemy tutaj zagrac smieszny bet za 0.3$ (nie musze mowic, ze nie musimy byc zbalansowani i z monsterem mozna walic w pule:D) bo raz, ze uchroni nas od blefu, to dwa na tym limicie jest szansa, ze dotaniemy call od A high, bo nie bedzie umial zrzucic.

Mysle, ze taki niski bet to spoko alternatywa.

Odnosnie tego, ze JJ i QQ wyrzuca to pewnie i tak, ale tez bym tutaj nie probowal tego:D

kNoq001
PokerStrategist

no jak, przeciez balans na nl2 to podstawa :D