Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 97s - podsumowanie 2k

10 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
588 Wyświetlenia
shathur
PokerStrategist

Party Poker No-Limit Hold'em, $0.10 BB (10 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP1 ($1.41)
CO ($9.85)
UTG ($7.24)
Hero (MP2) ($10.20)
SB ($10.05)
BB ($1.37)
Button ($10)
MP3 ($9.83)

Preflop: Hero is MP2 with 7, 9
2 folds, Hero raises $0.40, MP3 raises $1.40, CO calls $1.40, 3 folds, Hero calls $1

Flop: ($4.35) 8, 6, 5 (3 players)
Hero bets $4.13, MP3 raises to $8.43 (All-In), 1 fold, Hero calls $4.30

Turn: ($21.21) K (2 players, 1 all-in)

River: ($21.21) 8 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $21.21

Zgodnie z radami uczestników forum, kiedy najdzie mnie ochota grać z dziwną ręką, a otwieram, to powinienem przez raise. Oto proszę. Pozostaje kwestia, czy powinieniem był to sfoldować po reraisie, czy też takie wejście na trzeciego miało jednak sens?

A oto podsumowanie moich pierwszych 2,2k rąk na party:
c:\documents and settings\desktop\graph.jpg

9 odpowiedzi
Wolandooo
Oldschool Grinder

Z MP2 mają 97s możesz betować, a potem callować z taką ręką jak się czujesz w grze po flopie niczym Negreanu :P

Na flopie za wysoko, bet w 2/3 puli byłby dużo lepszy, na pusha masz oczywiście easy call.

Pamiętaj, że z nutsem chcesz wygrać jak najwięcej od kogo się da, a Twój bet odstrasza. Zbyt ofensywnie po prostu.

shathur Autor wątku
shathur
PokerStrategist

a, to wiem akurat, ale wcześniej trzy razy ukradłem pulę kolesiowi który reraisował, więc zakładałem, że lekko dymi i będzie walczył jak lew z tą overpair, którą trzyma - i słusznie. Wiesz może, jak wstawić jpga w posta?

rusher88
PokerStrategist
Wolandooo
Oldschool Grinder

Czyli wchodzisz w rozdanie świadomie będąc do tyłu oO? Co to ma wspólnego z poprawnym pokerem?

obrazek:

shathur Autor wątku
shathur
PokerStrategist

Nie rozumiem oO; jeśli chodzi ci o to, że wiem, że któryś z moich dwóch przeciwników ma lepszą rękę startową, to jasne, przecież nie będę z tym grał jaśli na flopie trafię toppair, i raczej ostrożnie, jeśli twopairs. Liczę na kolor, albo strita, a jak nie, to trudno, żegnamy 14bb. Jeśli tak to witamy 128bb.
"Blablabal" to co tam wstawiam zamiast - chyba potrzebuję gruntownego kursu. Możesz mi napisać krok po kroku jak wstawić ten obrazek, bo zupełnie mi nie wychodzi. Dzięki za pomoc. Przeanalizowałem sobie te ostatnie 2k rąk i jestem w sumie zadowolony, zwłaszcza z gry po flopie - chyba wreszcie opanowałem trudną sztukę wciskania fold na tym etapie. Na grafie widać też miejsce, w którym doradziłeś mi, żeby zacząć raisować takie przydżebane ręce. Dzięki.

Wolandooo
Oldschool Grinder

Piszesz, że nie rozumiesz, a potem z kontekstu wychodzi, że jednak rozumiesz ;)

W pierwszym poście spytałeś, czy callować reraise. Napisałem Ci, że nie.
Wszystko byłoby spoko, ale dostałeś raise. Wchodzenie z one-gapperem w taką pulę nie jest dobrym rozwiązaniem. Chcesz tanio zobaczyć flopa i tyle, a nie sporo płacić i grac bez pozycji.

Wolandooo
Oldschool Grinder

1. Zamiast tekstu: " http://Tu jest miejsce na Twoje zdjęcie" wklej po prostu adres obrazka, np.

Jeśli wszystko zrobisz poprawnie, wyjdzie coś takiego:

Dotyczy to obrazków z imageshack! Ja przynajmniej tak wrzucam wszystko.

Pamiętaj, że 2k rąk to zbyt mała próbka. Możesz coś więcej o swojej grze powiedzieć powiedzmy po rozegraniu 30-50k rozdań.

Sorki za post pod postem :/

shathur Autor wątku
shathur
PokerStrategist

Jasne że 2k to prawie nic, zdażały mi się pojedyńcze sesje około tego, ale to początek nowego etapu w pokerze dla mnie, więc zamierzam robić podsumowania i analizy przynajmniej raz na dwa tygodnie, i notować uwagi

Thorek
Oldschool Grinder

Bet na preflopie dopuszczalny, call na 3beta nie wchodzi w gre. Mozesz probowac ewentualnie 4beta, jesli masz reada, ze lubi krasc, ale to juz podchodzi pod ruletke w tym przypadku. Pozniej wiadomo z nutsem gramy na stacki, ale powinienes zabetowac standardowo. Tutaj miales szczescie, ale ogolnie nie bedziesz zawsze trafial strita/koloru, tak czesto, zeby callowanie takich 3betow ci sie oplacalo.