Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

97o

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
191 Wyświetlenia
xiaoshuai

Poker Stars, $0.50/$1 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (BTN): $106.66 (106.7 bb)
SB: $47.91 (47.9 bb)
BB: $155.38 (155.4 bb)
UTG: $103.35 (103.4 bb)
MP: $347.14 (347.1 bb)
CO: $43.48 (43.5 bb)

Preflop: Hero is BTN with 9 7
3 folds, Hero raises to $2.12, SB calls $1.62, BB calls $1.12

Flop: ($6.36) 7 7 4 (3 players)
SB bets $4, BB calls $4, Hero calls $4

Turn: ($18.36) 3 (3 players)
SB bets $9, BB calls $9, Hero raises to $26, SB folds, BB raises to $149.26 and is all-in, Hero calls $74.54 and is all-in

River: ($228.44) J (2 players, 2 are all-in)

trudna reka moim zdaniem i niestety gramy na unkow.
jedynie stack sugeruje ze SB to fish a BB to kompletna niewiadoma, zero historii (zoom) czy czegokolwiek.

steal z 97 jest OK imo chociaz nie zawsze bym to otwieral. flop raise jego donka raczej nie ma sensu chociaz jezeli fish robi to z 88-JJ to nie byloby to zle zeby sie stacknac zanim spadna overy. ale postanowilem poczekac z tym z turna - wydaje mi sie ze sa tez karty ktore mu moga pomoc, a nie tylko przestraszyc. na turnie juz raise 4value od wszystkich pocketow u jednego i drugiego oraz 87 i 86 i FD.

siadlo wprawdzie 65 na turnie co mnie troche martwi bo w zasadzie i jeden i drugi mogl to tez tak zagrac. fish folduje, a od chyba-rega dostaje shove. wydaje mi sie ze z 75% czasu bedzie to jednak value shove w jego oczach (lub semi value 4 protection) i za duzo blefow on tam nie ma, naprawde ciezko mi przypisac mu tu jakies blefy - jedynie moze 55 i 66 mogl tak spazznac, moze jakis random backdoor flush na wysokich kartach lub np. TT jako semivalue liczac na rece typu backdoor flash czy 88-99 u mnie. full housow nie powinien tak grac.
duzo z tych value lub semi value rak bije jednak, potrzebuje 33% a mam az 67% przy takim rangu (moze ktos ma inna propozycje tu jego rangu?) wiec niby easy ale grajac te reke mialem dosc ciezka decyzje.

moze proponujecie w ogole inne jej rozegranie?

Stół: 7♦7♠4♣ 3♦
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    68.65%   67.24%    1.41% { 9d7h }
MP3    31.35%   29.94%    1.41% { TT, 66-55, A7s, 87s, 76s, 65s, 5d4d, A7o }

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Libera

Jeżeli zakładasz, że przeciwnik jest tam regularnych graczem to mało kto na tych stawkach będzie Ci semi bleffował na sparowanym boardzie w 3way pocie oop kiedy ty raisujac w 2 graczy masz tutaj w 99% mocna reke :)

Dla mnie to jest łatwy fold turn bo spodziewam sie w 90% przypadków być tutaj z tyłu

Odpowiedz
Cytat
xiaoshuai Autor wątku
xiaoshuai

no tak ja raisujac mam tu zawsze mocna reke typu overparka ktora jednak raise/folduje na shove czasem (co tu robisz z KK-AA?) a nie wrzucam happy bo jezeli on mi tu wrzuca w 3 graczy to tez slabo nie ma wiec moze sie spodziewac mnie wyrzucic.

jezeli full housow nie raisuje to z value mi wrzuca tylko 87 (ktore masakruje), A7 i okazjonalnie K7 jezeli czasem ma (raczej rzadziej niz czesciej, moze 1-2 combo suited) ktore mnie bija. no i 65 wiec tego za wiele nie ma.

sorry ze otwieram ale chetnie uslyszalbym opinie yaca na ten temat (a jak nie otworze to pewnie tu nigdy nie zajrzy i reka zginie w tlumie).

Odpowiedz
Cytat
xiaoshuai Autor wątku
xiaoshuai

up up, czekam na ocene innego trenera! (soek / yac)

Odpowiedz
Cytat
xiaoshuai Autor wątku
xiaoshuai

up up, czekam na ocene innego trenera! (soek / yac)

Odpowiedz
Cytat
szuwar69

Napisane przez xiaoshuai
no tak ja raisujac mam tu zawsze mocna reke typu overparka ktora jednak raise/folduje na shove czasem (co tu robisz z KK-AA?) a nie wrzucam happy bo jezeli on mi tu wrzuca w 3 graczy to tez slabo nie ma wiec moze sie spodziewac mnie wyrzucic.

jezeli full housow nie raisuje to z value mi wrzuca tylko 87 (ktore masakruje), A7 i okazjonalnie K7 jezeli czasem ma (raczej rzadziej niz czesciej, moze 1-2 combo suited) ktore mnie bija. no i 65 wiec tego za wiele nie ma.

sorry ze otwieram ale chetnie uslyszalbym opinie yaca na ten temat (a jak nie otworze to pewnie tu nigdy nie zajrzy i reka zginie w tlumie).

imo raisowanie tutaj na twym miejscu z overpara jest bez sensu

mysle ze ze swoją ręką tez nie powinienes raisowac tylko callowac turn ;)
tak jak pograles nie sądze zeby ktos blefował i musiał bym miec pewnosc ze przeciwnik jest jakims tardem by callowac ;) nie liczyłbym na jakieś TT u BB (jak napisales) bo po pierwsze to jest sqz pre po drugie granie allin vs twoj raise to idiotyzm

Odpowiedz
Cytat
soekholdem

Cześć,

steal pre ok

Na flopie nie musimy raisować suchy board, chcemy zachować wieloryba w pocie. Jego dbetting range to 99-88,44,A7o,A7s,K7s,Q7s,J7s,T7s,97s,87s,76s-75s,65s. Nie spodziewam się, żeby na tym limicie ktoś dbetował dwie over + FD. Zwróćmy uwagę, że mamy prawdopodobnie fisha w spocie. Na NL400+ dał bym mu jeszcze do range jakieś semiblefy, żeby wyizolować fisha od Ciebie, ale nie na nl100.

Na turnie raise jest bez sensu. Pamiętaj, że musisz mieć ręce które callną twój raise, żeby raise był for value. Jak ustaliliśmy jego range jest mocno 4 value i ręce które bet/callują turn Cię biją. 88-99 to troche mało patrząc na cały range (jeszcze nie wiemy czy ich nie bet/folduje na turnie). Fisha jak ma zapłacić to i tak zapłacić jak poczekają river a ty betniesz w np pot.

call turn i decide river.

Jak już raisnąłeś to wiadomo że fold, nawet by mi do głowy nie przyszło to callować. Po prostu po twojej lini na tej strukturze nikt nie będzie blefował chyba, że jeden na milion retard ;]

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat