Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

89s nl50

30 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,495 Wyświetlenia
Libera
Elite Grinder

@ kustra

Na tym flopie poddaje się vs CB bo juz na flopie może być przecież dead, na większoci turnow musimy foldowac, mamy tylko 6 outow na tego strita, Q moze byc zdradliwa karta

@ Faust

Na tych stawkach moim zdaniem jeszcze nie powinienes sie martwic, ze ktos Cie bedzie jakos exploatowac, tylko skupic sie na solidnej grze

Odpowiedz
Cytat
kustra
Elite Grinder

Może powtórzę pytanko, bo nie zauważyłeś:

Napisane przez kustra

Jeszcze jedno pytanie:

tak samo z takimi sc mozesz czasami jebnac 4beta

W takim razie jaki 4b range chcesz tutaj mieć? Czy uważasz, że z 78s także mamy tutaj profitowy 4b/fold? Jeśli tak, to gdzie jest ta dolna granica?

Odpowiedz
Cytat
Libera
Elite Grinder

Jezeli koles nie shipuje nam duzo ( nie widze tutaj 5bet range w pop upie ), to mysle, ze jak najbardziej ok jest czasami tutaj zrobic taki 4bet z tymi SC, tym bardziej, ze jak on zagra call to zazwyczaj sa to high cardy, wiec latwo nam jego range wtedy ocenic i dobrac linie na flopie, jezeli koles duzo folduje do 4betow to chyba oczywiste, ze wtedy taki 4bet rowniez bedzie profitowy. Jezeli jednak jest to ktos, kto lubi sie " odwijac " to wole tutaj 4betowac tylko z intencja stack off

Odpowiedz
Cytat
gruchacz
Oldschool Grinder

Wg mnie dośc łatwy call pre. Koleś widać, że nie cbetuje dużo T w zwykłych potach, więc tendencje będzie miał też w 3bet potach i będzie grał cbet F i c/f T na bardzo wielu boardach. Dodatkowo zrobił mały sizing 3beta, więc to także przemawia za callem. Po jego x na F ja tam gram bet F i bet T, żeby sfoldował jakieś weak SDv/Ax/Kx + mamy jeszcze equity na jego dziwnie zagrane Jx/Tx/QQ+.

Odpowiedz
Cytat
siweq86
Oldschool Grinder

gruchacz tylko skąd założenie, że skoro gościu mało cbetuje turna to będzie często x/foldował turna?

Odpowiedz
Cytat
gruchacz
Oldschool Grinder

WTSD 25%, 3bet pewnie vs BU 10%, cbet F 80% -> gdzieś musi foldować tak szeroki range po cbecie na F - z ogólnego przekroju osób grających na nl50 to będzie T + ten board po jego x na F wygląda, że trafił bardzo słabo i chce dojść do SD jak najtaniej, więc 2 bety powinny wystarczyć.

Odpowiedz
Cytat
siweq86
Oldschool Grinder

Co do tego boardu to moim zdaniem bardzo często zobaczysz tutaj bet i check/push turn od mocnych drawów/Jx/overpair i to, że ktoś mało cbetuje turna nie znaczy że się będzie często poddawał.
Poza tym wcześniej pisałeś o ogólnych tendencjach tego gracza dotyczących 3betpotów, nie tylko tego konkretnego boardu.

Odpowiedz
Cytat
gruchacz
Oldschool Grinder

No gramy call, bo ma duży cbet F, mały WTSD, 10% 3bet vs BU - gdzieś musi foldować, a zrobił fajny dla nas sizing, abyśmy mogli callować z tak dobrą ręka.

Jak spada taki F i dostaje x to wtedy gram 2x bet, bo on tutaj repuje jakieś smieci i albo zagra x/f F albo c/c F i x/f T. Jego x range na takim boardzie jest wg mnie bardzo weak dlatego chcę go wryzucic z tego rozdania mając dodatkowo equity. Bez equity np. z 76s tak samo grałbym bet F i bet T.

Odpowiedz
Cytat
siweq86
Oldschool Grinder

moim zdaniem to jest normalny sizing 3beta. Do ilu miałby grać po otwarciu za 2bb? no może ewentualnie grałbym do 8bb. Openraiser grając za 2bb otwiera pewnie znacznie szerszy range z BU więc i my gramy resteal z szerszym range. 10% 3bet vs BU to w miarę standardowo i ciężko tam będzie rozegrać profitowo 98s, ale to tylko moje zdanie.

Co do postflopu to zgadzam się, że jego check flop to zazwyczaj słabość, ale wcześniej chodziło mi o coś innego, a mianowicie o to, że jeśli on gra cbet flop i czeka na turnie to wcale nie oznacza, że on tam często będzie często check/foldował. Po prostu nie powinien cbetować tego flopa bez equity.

Co do tego jak tutaj poszła akcja to moim zdaniem jeśli grasz bet flop to betowanie turna już jest niepotrzebne do dostajemy showdown value, pockety bijemy, więc celujemy tylko w Tx.

Odpowiedz
Cytat
gruchacz
Oldschool Grinder

Co do tego jak tutaj poszła akcja to moim zdaniem jeśli grasz bet flop to betowanie turna już jest niepotrzebne do dostajemy showdown value, pockety bijemy, więc celujemy tylko w Tx.

Na takim T to oczywisty xb, bo mamy calkiem fajne sdv, pisalem jakby nie spadla 9.

moim zdaniem to jest normalny sizing 3beta. Do ilu miałby grać po otwarciu za 2bb? no może ewentualnie grałbym do 8bb. Openraiser grając za 2bb otwiera pewnie znacznie szerszy range z BU więc i my gramy resteal z szerszym range. 10% 3bet vs BU to w miarę standardowo i ciężko tam będzie rozegrać profitowo 98s, ale to tylko moje zdanie.

8bb jest w porzadku, bo nie moge az tak superlight callować, do nizszych czesto calluje wszystkie SC, SG, bdw - po rpsotu dostaje za dobre oddsy

Co do postflopu to zgadzam się, że jego check flop to zazwyczaj słabość, ale wcześniej chodziło mi o coś innego, a mianowicie o to, że jeśli on gra cbet flop i czeka na turnie to wcale nie oznacza, że on tam często będzie często check/foldował. Po prostu nie powinien cbetować tego flopa bez equity.

wyglada na slabego gracza - z jego wysokim cbetem zakladam ze bedzie widzial feq na takim boardzie i bedzie go cbetowal b. czesto

Odpowiedz
Cytat